Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dan D za evropski fudbal: UEFA je na potezu

Nezvanično, dvije elitne evropske lige bi tre balo da budu odigrane po ubrzanom formatu u avgustu, finale LŠ će biti održano u Istanbulu (Madrid je spreman ako Turci odustanu), a finale LE u Gdanjsku. Međutim, spekuliše se da bi preostale faze mogle da budu odigrane na jednom mjesto, kao i da dođe do skraćivanja četvrtfinala i polufinala na po jednu utakmicu, umjesto dvije, kako se igra.

Dan D za evropski fudbal – UEFA (evropska kuća fudbala) danas će održati sastanak Izvršnog odbora preko video-poziva, najvažnija tema dnevnog reda biće sudbina Lige šampiona i Lige Evrope, ali će se pričati i o Ligi nacija, koja treba da startuje u septembru.

UEFA logo Foto: Uefa.com

Nezvanično, dvije elitne evropske lige bi tre balo da budu odigrane po ubrzanom formatu u avgustu, finale LŠ će biti održano u Istanbulu (Madrid je spreman ako Turci odustanu), a finale LE u Gdanjsku.

Međutim, spekuliše se da bi preostale faze mogle da budu odigrane na jednom mjesto, kao i da dođe do skraćivanja četvrtfinala i polufinala na po jednu utakmicu, umjesto dvije, kako se igra.

Da podsjetimo, Atletiko Madrid, PSŽ, Atalanta i Lajpcig su već osigurali mjesto u 1/4 finalu LŠ, dok bi trebalo da se odigraju četiri revanš utakmice 1/8 finala. Što se tiče LE, dva para moraju da odigraju i prvu i drugu utakmicu, a moraju se odigrati sve revanš utakmice za ostale parove.

I poslije svega, pričaće se o reprezentativnom fudbalu o gradovima domaćinima za EURO 2020 pošto navodno neki odustaju, te o tome da li će se igrati Liga nacij a useptembru, što bi za našu Crou Goru bio prvi meč od 19). novembra 2019, kada je pod Goricom pala Bjelorusija

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve