Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Čuveni novinar preminuo sinoć na stadionu u toku penala na Mundijalu

Val je inače u ponedjeljak objavio na Tviteru da je bolestan već 10 dana, a to je pripisao prekomjernom radu i što nije dovoljno spavao dok je pratio Svjetsko prvenstvo

Grent Val, dugogodišnji fudbalski novinar koji je Svjetsko prvenstvo pratio na licu mjesta kao reporter CBS Sporta, preminuo je dok je izvještavao sa meča Argentine i Holandije u toku penal serije. Val je imao samo 48 godina, a uzrok smrti još nije poznat.

„Američki novinari koji su stajali pored Vala prenijeli su da se samo zavalio u sjedište medijske tribine na stadionu ‘Lusail ajkonik’ tokom produžetaka, a   novinari koji su bili u blizini su pozvali hitnu pomoć. Radnici hitne pomoći su brzo odgovorili, prenijeli su reporteri i kasnije je saopšteno da je preminuo“, prenosi Asošijeted pres.

Val je inače u ponedjeljak objavio na Tviteru da je bolestan već 10 dana, a to je pripisao prekomjernom radu i što nije dovoljno spavao dok je pratio Svjetsko prvenstvo.

„Otišao sam u kliniku u glavnom centru za medije danas i rekli su mi da vjerovatno imam bronhitis. Dali su mi dozu antibiotika i nekoliko sirupa za težak kašalj i već se osjećam malo bolje par sati kasnije. Ali i dalje: Nije dobro“, napisao je Val. Dobio je negativan nalaz na koronavirus.

Oglasio se i Fudbalski savez SAD o smrti Vala.

„Čitava fudbalska porodica SAD je slomljenog srca kada je čula da je izgubila Grenta Vala. Fudbalski navijači i novinarstvo najvišeg kvaliteta znali su da uvijek mogu da računaju na Grenta da dostavi zabavne i uviđajne priče o igri i glavnim ljudima. timovima, igračima, trenerima i mnogim ličnostima koje čini fudbal kao nijedan drugi sport. Želimo da zahvalimo Grentu za njegovu nevjerovatnu posvećenost i na uticaju na igru u SAD. Njegove priče će nastaviti da žive“, stoji u objavi Saveza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve