Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćuković: Želja za fudbalom nikad veća, nadam se slavlju u maju

Dvadesetosmogodišnji Nikšićanin se vedrog duha pojavio na pripremama pod komandnom palicom Aleksandra Nedovića, svaku vježbu odrađuje do maksimuma, čuje mu se glas tokom igre na treningu ili utakmice, a svaki put kada je lopta kod njega – osmjehuje joj se

Defanzivna linija Budućnosti je, na pripremama za proljeće u sezoni 2021/22, bogatija za stamenog Igora Ćukovića – momka koji je prethodne sezone, u kojoj je osvojena istorijska dupla kruna, do teške povrede komandovao najboljom odbranom lige.

Dvadesetosmogodišnji Nikšićanin se vedrog duha pojavio na pripremama pod komandnom palicom Aleksandra Nedovića, svaku vježbu odrađuje do maksimuma, čuje mu se glas tokom igre na treningu ili utakmice, a svaki put kada je lopta kod njega – osmjehuje joj se.

– Prvih par dana mi je trebalo da se naviknem na jači rad nakon duge pauze, ali nakon toga je sve došlo na svoje i zadovoljan sam pripremnim periodom, poručio je nekadašnji mladi reprezentativac, koji se nadovezao.

– Najbitnije je da se fizički spremimo, kako ekipa, tako i ja, te da nas zaobiđu povrde i da od prvog kola budemo kompletni i da krenemo u borbu za trofeje, što se od nas očekuje.

Bivši štoper Sutjeske, norveškog Elveruma, albanske Kazme, češkog Znojma i Rudara je 3. aprila 2021. po drugi put pokidao prednji ukršteni ligamet, vratio se na teren krajem septembra, ali je u jednom trenutku osjetio bol i stručni štab nije želio da rizikuje – pravi povratak je pomjeren za aktuelne pripreme.

– Želja za fudbalom nikada nije bila veća. Sama ta želja me je pogurala da se ranije vratim, ali u tom trenutku moje tijelo nije bilo na 100% mogućnosti da pomognem saigračima. Mislim da je bio pravi potez što smo povratak odložili za januar. Sada se osjećam odlično i jedva čekam da krene borba za bodove.

Budućnost je u pripremnom periodu odigrala utakmice sa Adrijom, OFK Mladost DG, a umjesto otkazanog meča sa Leotarom, momci su igrali između sebe i sve je ”prštalo”.

– Nije bilo straha ni na jednom meču. Znam da sam naporno radio prethodnih devet mjeseci i dao sve od sebe da što spremije dočekam pripreme. Utakmice mi pomažu na polju samopouzdanja i nakon svake od tih utakmica sam se sve bolje i bolje osjećao. Nadam se da će tako biti i u nastavku, jasan je Ćuković.

Podgorički tim iz treninga u trening djeluje homogenije, atmosfera je sjajna, što smo i vidjeli u kvizu znanja, koji je stručni štab organizovao kao „team building“ sinoć u prostorijama hotela Ramada.

– Atmosfera je kao i uvijek na najvišem nivou, a ekipa izgleda odlično. Prvi dio sezone smo imali dosta pehova, nijedan meč nismo odigrali u kompletnom sastavu, ali kada smo svi na okupu – kao što je to slučaj sada – mislim da smo kvalitetom najbolja ekipa u ligi. Dišemo kao jedan i sve to treba da prenesmo i opravdamo na terenu od prvog kola.

Tridesetčetvorogodišnji Vladan Adžić, 28-godišnji Ćuković, 22-godišnjaci Anto Babić i Velimir Vlahović, te 17-godišnji Damjan Dakić – to je petorka koja konkuriše za dva mjesta u srcu odbrane.

– Svi smo na istom zadatku, želimo da odbrana bude što jača i svakim danom težimo ka tome. Međusobno se odlično poznajemo, sjajni su momci i igrači i vjerujem da će se sve poklopiti na najbolji način. Osjećam se spreminim, dajem maksimum na svakom treningu, a na šefu je da odluči ko će biti starter u nastavku sezone, poručio je ”plavo-bijeli” broj 26, koji je sa Aleksandrom Nedovićem već sarađivao u nikšićkoj Sutjesci.

– Šefa poznajem od prije par godina, tako da dosta stvari i zahtjeva znam. To mi predstavlja olakšanje da se što bolje uklopim u sve to.

”Plavi” će u hotelu Ramada boraviti do 6. februara, a između treninga provode vrijeme zajedno…

– Najviše se družim sa starijim igračima, nalazimo razne zanimacije da nam što prije prođe vrijeme. Naravno, sve to u cilju poboljšanja atmosfere u ekipi, koja je – kako sam već rekao – odlična.

I na kraju – nezaobilazno pitanje – može li Budućnost da odbrani titulu uprkos bodovnom zaostatku od devet bodova za liderom?

– Svjesni smo da će da bude teško doći do titule, ali ne i nemoguće. Non – stop pričamo o tome i znamo šta nas čeka od prvog kola drugog dijela sezone. Jedva čekamo da počne takmičenje, rekao je Igor Ćuković, koji zna šta Budućnost predstavlja…

– Na proljeće ćemo se boriti na dva fronta, a ovaj klub nas obavezuje da idemo na trofeje i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da dođemo do toga. Navijači su nam bili vjetar u leđa u prvom dijelu kada nam je išlo nešto slabije. Siguran sam da, uz njihovu podršku i ukoliko budemo kompletni, možemo da preokrenemo sezonu u našu korist. Nadam se da ćemo u maju imati razloga za zajedničko slavlje, jasan je naš štoper.

Budućnost naredni prijateljski meč igra u srijedu 2. februara, a protivnik na Starom aerodromu je FK Podgorica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve