Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda otima i novac namjenjen za spriječavnje nasilja nad ženama

Generalni direktor Zvezdan Terzić i njegov potrčko i samo formalni predsjednik FK Crvena zvezda, Mijailović, pokazali su tako još jednom da nemaju časti i da ne prezaju od ničega, pošto su posegli i za novcem namjenjenim borbi protiv nasilja u porodici i za rodnu ravnopravnost.

Aleksandar Vučić, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović su družina koja nema skrupula i ne stidi se ničega samo da bi se dokopali još novca, pa je tako FK Crvena zvezda dobio najviše novca namjenjenog za rodnu ravnopravnost i sprječavanje rodno zasnovanog nasilja…

Generalni direktor Zvezdan Terzić i njegov potrčko i samo formalni predsjednik FK Crvena zvezda, Mijailović, pokazali su tako još jednom da nemaju časti i da ne prezaju od ničega, pošto su posegli i za novcem namjenjenim borbi protiv nasilja u porodici i za rodnu ravnopravnost.

Crvena zvezda je na konkursu dobila čak 60.000 eura, odnosno 6.875.200 dinara, kojim će valjda Terzić da edukuje svoje fudbalere na temu nasilja u porodici i rodne ravnopravnosti, a vjerovatno će tokom te edukacije objasniti igračima da svaki pravi muškarac makar jednom u životu mora da proba život u zatvoru.

Uz izjavu Biljane Janjić iz organizacije “FemPlatz” navodi se i da su od 15 odabranih projekata Ministarstva za brigu o porodici i demografiji samo dva organizovale ženske organizacije, te da je najveći iznos odobren Fondaciji FK Crvena zvezda i to u iznosu 6.875.200 dinara, što je blizu 60.000 evra.

Tokom prošle godine Crvena zvezda nije održala nijedan seminar, debatu ili konferenciju za novinare na kojima se govorilo o nasilju u porodici i rodnoj ravnopravnosti kojim bi opravdala dobijen novac za “projekat” na kojim je dobila sredstva, ukoliko to nije organizovala u strogoj konspiraciji.

Biljana Janjić iz organizacije “FemPlatz” rekla je da tokom 2023. na republiučkom nivou nije postojao nijedan javni konkurs za udruženja građana koji za cilj ima isključivo promociju promociju, zaštitu i unapređenje rodne ravnopravnosti ili sprječavanja rodno zasnovanog nasilja.

Samo tokom marta u javnost su izašala tri cirkusa – o donaciji Vlade Srbije KK Crvena zvezda, kroz račune Košarkaškog saveza Srbije, te audio snimak u kojem Siniša Mali priznaje da klubovima Crvene zvezde pomaže na stotine različitih načina i traži od Nebojše Šurlana, bivšeg direktora Građevinske direkcije Srbije, da obezbjedi dodatnih 100.000 eura za rekonstrukciju zapadne tribine, iako je Crvena zvezda za taj posao već bila dobila sredstva od UEFA.

Činjenica da su u kratkom vremenu u javnost iskočila tri različita načina finansiranja klubova JSU Crvena zvezda, jasno ukazuje da je režim pred kolapsom, ali i da su načini na koje je su Aleksandar Vučić, Zvezdan Terzić, Nebojša Čović, Aleksandar Šapić…SNS i družina finansirali mezimče mnogobrojni, i dokazuju nevjerovatan nedostatak savjesti i veliku gramzivost.

Podatak da ni ovog novca nije bilo prikazanog u gdoišnjem finansijskom izvještaju na sajtu APR-a jesno ukazuje na mogućnost postojanja dvostrukog knjigovodstva u klubovima pod okriljem JSU Crvena zvezda.

U međuvremenu je Šurlan, nakon pojave audio snimka njegovog razgovora sa Sinišom Malim podnio ostavku na mjesto direktora Infrastruktura željeznica Srbije.

Očigledno je Šurlana, nakon pojave audio snimka u javnosti, Vučić pritisnuo svog specijalca da podnese ostavku, pošto je osumnjičen da je baš on pomenuti snimak dostavio medijima.

Šta će sve otkriti kada u klubove JSU Crvena zvezda i institucijde uđu nezavisne inspekcije da provjere stepen korupcije i kriminala teško je i pretpostaviti, ali je očigledno da su načini na koji je doturan novac u Ljutice Bogdana zaista nevjerovatni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
28.03.2024-15:01 15:01

Pa Vi ste postali cirkus, a šta je uradio Ostoja kad je kupio celu banju Gornja Trepča i 200 hektara pride, a? Od koga je on ukrao? Baš me zanima……