Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski karatisti na prijemu kod Janovića

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti.

Foto: GOV.ME

Podsjećamo da su Vladimir Mijač koji je osvojio srebrnu medalju u katama, kao i Bojan Bošković i Predrag Smolović koji su osvojili srebrne i Andrija Danilović i Emre Saljiu bronzane medalje u borbama, na osnovu navedenih rezultata stekli status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

Ministarstvo u kontinuitetu prepoznaje i nagrađuje rezultate u mlađim kategorijama, sa ciljem da dodatno motiviše mlade sportiste da nastave da na najbolji način predstavljaju svoju državu u Evropi i svijetu.

Kada je u pitanju Karate savez ove godine je na konkursu opredijeljen rekordan iznos za ovu sportsku organizaciju koji iznosi 145.000 eura, čime je država jasno pokazala da su rezultati koje u kontinuitetu ostvaruju crnogorski karatisti adekvatno prepoznati.

“Činjenica da do sada imamo blizu 50 perspektivnih sportista iz više sportova, od čega je samo sa ovog takmičenja pet po prvi put u pojedinačnom sportu, govori o kvalitetu naših mladih reprezentativaca što nas posebno čini ponosnim kao državu“, ističe Janović.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić kao i karatisti, zahvalili su se ministru Janoviću na značajnoj podršci i odgovornom odnosu Ministarstva prema ovom sportu.

Prijemu su, osim karatista i predsjednika saveza, prisustvovali i selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve