Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora ubjedljivo poražena od Njemačke

Crna Gora je veoma loše ušla u meč, tako da je Njemačka već nakon pet i po minuta vodila 16:0, imala u trećoj dionici i 17 poena zaostatka.

Crnogorska košarkaška reprezentacija poražena je večeras u MHP Areni u Ludvigsburgu od Njemačke 85:61 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je veoma loše ušla u meč, tako da je Njemačka već nakon pet i po minuta vodila 16:0, imala u trećoj dionici i 17 poena prednosti.

Naša reprezentacija se u 32. minutu potpuno vratila u meč (58:52), ali se Njemačka ponovo rezultatski odvojila i izabranici Boška Radovića nijesu mogli do senzacije protiv prvaka svijeta.

Inače, tek na isteku šestog minuta naš tim stigao do prvih poena, kada je Mihailović poentirao.

Njemci su imali nevjerovatne procente šuta, posebno za tri poena, na početku druge dionice imali su čak osam pogođenih trojki iz 10 pokušaja, tako da je već u 12.minutu bilo 34:13.

Ipak, naša reprezentacija nije predavala, a na 2.36 prije odlaska na veliki odmor, nakon poena Perija uspjeli smo da smanjimo zaostatak na 40:28.

“Crveni” su imali napad da izađu iz dvocifrenog minusa, ali umjesto toga, Njemačka je nakon dobre odbrane uspjela da napravi još veću prednost, nakon što je Matisek pogodio trojku uz faul Perija za 47:30 na poluvremenu.

Njemci su u 27.minutu imali +17 (58:41), ali je naš tim serijom 9:0 uspio da pred posljednju dionicu nakon dužeg vremena izađe iz dvocifrenog minusa – 58:50, da bi Nikolić kompletirao sjajan niz za 58:52 osam minuta prije kraja.

Ipak, prvak svijeta je serijom 22:4 na kraju čak došao do ubjedljive pobjede.

U crnogorskom timu je najefikasniji bio Peri sa 16, Mihailović je upisao 10, dok je kod Njemaca najbolji bio Da Silva sa 19 poena.

Crna Gora se u drugom kolu sastaje sa Švedskom – taj meč je u nedjelju od 19 sati u dvorani “Morača”.

Šveđani su večeras savladali Bugarsku 84:70.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve