Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora u drugom poluvremenu razbila Tursku

Izabranice Bojane Popović odigrale su fenomenalno drugo poluvrijeme i na kraju pobijedile sa 39:23 (16:14) odigravši u drugih 30 minuta sjajno u odbrani i efikasno u napadu.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gorfe ostvarila je ubijedljivu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo večeras u Podgorici protiv selekcije Turke.

Izabranice Bojane Popović odigrale su fenomenalno drugo poluvrijeme i na kraju pobijedile sa 39:23 (16:14) odigravši u drugih 30 minuta sjajno u odbrani i efikasno u napadu.

Crna Gora je protiv Turske igrala bez povrijeđene Đurđine Jauković, koja će propustiti i Svjetsko prvenstvo, te bez Eme Alivodić i kapitena Jovanke Radičević koja se oprostila od nacionalnog dresa, ali je protiv Turske pružila odličnu igru u drugih 30 minuta u odbrani i napadu.

Nakon slabijeg prvog poliuvremena u nastavku je na golu blistala Marta Batinović (devet odbrana), dok je u napadu nezaustavljiva bila Dijana Mugoša, koja se vratila na teren nakon teške povrede i pokazala da će na lijevom krilu biti “džoker” naše reprezentacije, pošto je za samo 18 minuta na parketu postigla osam golova iz devet šuteva.

U prvom poluvremenu naše reprezentativke su se dosta mučile i ništa nije išlo kako smo se nadali, Turkinje su bile uporne i veoma efikasne u napdau, pa je na poluvremenu bilo skromnih 16:14, ali se sve promijenilo u drugih 30 minuta utakmice.

Odbrana na čelu sa Batinović djelovala je kao sat, a iz takve igre slijedile su brze kontre koje je uglavno realizovala Mugoša i za čas je na semaforu biloi, najprije 10 razlike 27:17, a potom i u 51. minutu, nakon prvog gola Nade Ćorović u dresu reprezentacije na takmičarskim mečevima,  iogromnih 16 razlike (34:18).

CRNA GORA – TURSKA 39:23 (16:14)

Podgorica – „Bemax arena”. Gledalaca: 800. Sudije: Cipov i Klus (Slovačka). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Turska 3 (2). Isključenja: Crna Gora 12, Turska 6 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (pet odbrana), Batinović (devet odbrana), Marsenić, Pletikosić, Godeč 2, Mugoša 8 (1), J. Vukčević, Ćorović 2, Popović, MALOVIĆ 3, BRNOVIĆ 5, BULATOVIĆ 5, DESPOTOVIĆ 4, Raičević 2 (1), PAVIĆEVIĆ 2, GRBIĆ 5.

Turska: GOKER (dvije odbrane), Bembejaz (četiri odbrane), KARAČAM 2 (1), ISKIT-ČALIŠKAN 6 (1), Tugel 2, BOZDOGAN 1, Akgun-Gektepe 2, TURKOGLU 2, Jilmaz, GOKDEMIR 2, Hosger 1, Ajdemir, Kara, DEMIRČELEN 2, Ulukoz 1, Kučukjildiz 1.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve