Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora sjutra sa Mađarskom za sedmo mjesto

Početak utakmice Crna Gora - Mađarska zakazan je za osam sati po našem vremenu.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa još uvijek aktiuelnim svjetskim prvakom, Mađarskom za sedmo na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Gledano iz tog ugla naša reprezentacija nije ostvarila neuspjeh u Kataru, pogotovo ako se zna da je osnovni cilj bio plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Međutim, Crna Gora od dolaska Vladimira Gojkovića na kormilo reprezentacije u šest pokušaja na Svjetskim prvenstvima nijednom nije preskočila četvrtfinale i stigla do završnih borbi za medalje, tako je bilo i ovog puta u Dohi.

Generacija koja je ocjenjena kao talentovana i pred kojom je svjetla budućnost i zbog koje su se iz reprezentacije nakon Olimpijskih igara u Tokiju povukli Aleksandar Ivović i Draško Brguljan (Draško se vratio pred Zagreb) nije pokazala napredak u igri i to četvrtfinale je u kontinuitetu njen krajnji domet.

Crnogorski vaterpolisti poraženi su juče, u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta, od Grčke, nakon izvođenja peteraca 14:13 i u poslejdnjem meču u Dohi igrače utješni meč sa Mađarima kojima je glavni cilj ove godine zlatna medalja u Parizu.

Polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru se “omaklo” i Francuskoj, ali su Crnoj Gori vrata završnice ostala još jednom zalupljena kao signal da nešto u samoj reprezentaciji ne štima kako treba, a možda ima i u onomsve dužem spisku vaterpolista na koje Gojković ne računa iz raznih razloga, a neki od njih su poznati samo njemu.

Početak utakmice Crna Gora – Mađarska zakazan je za osam sati po našem vremenu.

U meču za peto mjesto, u 14 sati, rivali će biti Srbija i Grčka.

Za 11.30 minuta zakazan je duel Španije i Francuske za bronzanu medalju, dok će novog prvaka Evrope odlučiti meč između Hrvatske i Italije, koji je zakazan za 15.30

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve