Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora na Evropskom prvenstvu u rukometu u grupi sa Srbijom

Utisak je da grupa nije neprelazna i da su naši rukometaši dobro prošli, pošto su Island, Mađarska i Srbija rivali protiv kojih se može igrati, ali sva tri protivnika su i veoma neugodna.

Rukometna reprezentacija Crne Gore igraće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj u grupi C zajedno sa selekcijama Islanda, Mađarske i Srbije.

Utisak je da grupa nije neprelazna i da su naši rukometaši dobro prošli, pošto su Island, Mađarska i Srbija rivali protiv kojih se može igrati, ali sva tri protivnika su i veoma neugodna.

“Naši rukometaši neće imati mogućnost za opuštanje u nijednom meču s obzirom da će samo dvije ekipe izboriti učešće u glavnoj fazi, koja će se igratu u Kelnu,zbog toga je jasno da će pred “lavovima” veoma biti težak zadatak, ne i nemoguć.

Island ne leži Crnoj Gori, što se vidjelo na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj prošle godine, Srbija je jača nego ranije, a Mađarske je jedan od slabijih timova iz 2. šešira.

 

“Lavovi” će prvi meč u Olimpijskoj hali u Minhenu igrati 12. januara protiv Mađarske, dva dana kasnije će se sudariti sa Islandom, a 16. dana 2024. godine i sa Srbijom.

Šampionat će otvoriti duel Njemačke i Švajcarske pred, za rukomet, rekordnih 50.000 navijača na fudbalskom stadionu „Merkur Špil arena” u Diseldorfu, koji će biti domaćin samo tog meča.

Žrijeb je danas obavljen na fudbalskom stadionu “Merkur Špil arena” u Diseldorfu, gdje će se na otvaranju Evropskog prvenstva igrati pred 50.000 ljubitelja rukometa.

 

Grupi A: Njemačka, Francuska, Sjeverna Makedonija, Švajcarska

Grupa B: Hrvatska, Španija, Austrija, Rumunija

Grupa C: Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora

Grupa D: Norveška, Slovenija, Poljska, Farska ostrva

Grupa E: Švedska, Holandija, BiH,

Grupa F: Danska, Portugal, Češka, Grčka

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve