Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora može biti prva i četvrta

Ubjedljivom pobjedom protiv Hrvatske, što nije najrealnija opcija, Crna Gora bi mogla osvojiti prvo mjesto u grupi, a porazom, u slučaju pobjede Francuske protiv Španije i posljednje mjesto.

Zavisno od rezultata u posljednjem kolu takmičenja u grupi vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra veče u Dubrovniku može osvojiti prvo i četvrto mjesto u preliminarnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Ubjedljivom pobjedom protiv Hrvatske, što nije najrealnija opcija, Crna Gora bi mogla osvojiti prvo mjesto u grupi, a porazom, u slučaju pobjede Francuske protiv Španije, i posljednje mjesto.

Za sada je jedino poznato da će dvije prvoplasirane selekcije direktno u četvrtfinale dok će preostale dvije morati u razigravanje u sominu finala Evropskog prvenstva.

“Veoma bitan meč – može da nam donese drugo mjesto u grupi, čudom i prvo. Jedino na šta bih se osvrnuo je suđenje. Arbitri su na njihovoj strani, što je očekivano jer su domaćini. Moramo nekako to da prebrodimo, odnosno da ne razmišljamo o tome, da igramo što bolje možemo”, smatra Ukropina.

Ukropina je odigrao sjajan meč protiv Španije i pokazao zbog čega je prije desetak godina bio jedan od najtalentovanijih vaterpolista planete.

“Igrali smo u tom meču dosta bolje nego protiv Francuske kada je plivanje, ali i cjelokupna slika ekipe u pitanju. Nastojimo da iz meča u meč poboljšavamo sve segmente, a u svaku utakmicu ulazimo kao da je posljednja. Daćemo sve od sebe, nadam se da će kako turnir odmiče i naša forma biti bolja”, zaključio je Ukropina.

I drugi ljevoruki adut u ekipi Crne Gore Đuro Radović naglašava važnost sjutrašnje utakmice.

Radović

Iznenađenja u meču sa komšijama teško da može biti…

“Meč sa Hrvatima nam mnogo toga donosi, vjerujem da ćemo biti bolji nego u prethodna dva meča. Hrvate najbolje poznajemo od svih selekcija na Evropskom prvenstvu, oni igraju kao domaćini i imaju dodatni vjetar u leđa od strane publike. Treba da budemo pravi, da se držimo naših pravila. Vjerujem da u tom slučaju neće biti problema i da možemo do pobjede”, zaključio je Radović.

Vaterpolisti Crne Gore u posljednjoj utakmici na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Dubrovniku igraju protiv Hrvatske  sjutra od 20.15 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve