Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora ima još dvije šampionke Evrope, a njihov trener se pita da li je karate potreban našoj zemlji

Zlatnim odličjima su se u Finskoj okitile kadetkinja Helena Backović i mlađa seniorka Milena Jovanović

Berba medalja na evropskim prvenstvima za kadete, juniore i mlađe seniore nastavila se i na ovogodišnjem šampionatu u Tampereu.

Zlatnim odličjima su se u Finskoj okitile kadetkinja Helena Backović i mlađa seniorka Milena Jovanović.

Backović je debitovala na najvećoj sceni, a do medalje je stigla sa pet pobjeda.

– Bilo je preteško, zaista. Sve takmičarke su bile maksimalno pripremljene, ali i ja sam. Uspjela sam da pobjedom krunišem cijelo ljeto napornih treninga i to po tri puta dnevno. Zahvalna sam trenerima Marini i Žarku Rakovicu, ali i porodici na bezrezervnoj podršci. U klubu su mi obezbijedili kvalitetne sparing partnere iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, a prošla sam i reprezentativne pripreme. Sve to je dalo rezultat, rekla je Backović na pres konferenciji.

S druge strane, Jovanović je nakon svjetske kadetske bronze i evropskog juniorskog srebra kompletirala i zlato u mlađim seniorima.

– Presrećna sam, tim prije jersam promijenila kategoriju i debitovala u superteškoj. Uspješno, nakon četiri pakleno teške borbe. To zahvaljujući pripremi sa selekcijama koje mi je omogućio moj klub i trener Raković. I najviše mi je drago baš zbog podatka da sam uspjehom uspjela da vratim dio onog što je moj treneruložio tokom cijelog ljeta pripreme. Hvala i porodici na podršci, istakla je Jovanović.

Trener Omladinca je zadovoljan, ali je imao jasnu poruku moglo je i više, ali problem su finansije.

– Dvije zlatne medalje u jednom, mom klubu! To bi svima bio san, ali ja sam iskreno očekivao mnogo više. Platili smo danak tradicionalnom nedostatku novca i podrške, prvenstveno od resornog ministarstva, uprave glavnog grada… Savez ne mogu da krivim, nema novca. A da ga je bilo sigurno bi i rezultat bio bolji, jer potencijala i kvaliteta imamo, rekao je Raković koji je na kraju poručio:

– Prvi put pitam javno: Ako karate nije potreban Crnoj Gori da znamo i da idemo odavde? Vjerujte, svi mi imamo i te kako brojne i dobre ponude vani! A ova generacija je još talentovanija i bolja od svih prethodnih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve