Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora bolja od Češke

Bilo je to znatno bolje izdanje nego na premijeri protiv Islanda, odbrana na čelu sa golmankom Rončević bila je na visokom nivou,.

Crna Gora je ostvarila prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Podgorici – nakon startnog poraza od Islanda, generaciju koju predvodi trener Tatjana Jeraminok savladala je Češku (25:21) u dvorani „Verde“.

Bilo je to znatno bolje izdanje nego na premijeri protiv Islanda, odbrana na čelu sa golmankom Rončević bila je na visokom nivou, u napadu je bilo više raspoloženih igračica, pa prva dva boda na smotri najboljih selekcija Evrope, nijesu mogla da izmaknu.

Crna Gora je inače, prvi put povela u 18. minutu (6:5) kada je pogodila Guberinić. Nakon prvih 30 minuta prednost je iznosila dva gola – 12:10.

Put ka pobjedi trasiran je na početku drugog poluvremena – u 40. minutu naša reprezentacija je povela 17:12, a Češka do kraja meča nije uspjela da priđe na manje od dva gola zaostatka. Na kraju „plus 4“ i lijepa uvertira za posljednji meč u grupnoj fazi, u nedjelju protiv Njemačke, koji će biti odlučujući u borbi za plasman u glavnu rundu.

Nina Ramusović je proglašena za igračicu utakmice sa osam golova, a sjajna je bila i Anđela Guberinić koja je sedam puta zatresla mrežu rivala. Teodora Rončević je meč završila sa 11 odbrana

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve