Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Sjutra se nastavlja borba za UEFA džek pot vrijedan 775.000 eura

Otkada je, naime, Evropska fudbalska unija prije dvije godine odlučila da poveća nagradu namijenjenu šampionu neke zemlje za dodatnih 225 hiljada, definitivno se isplati biti prvak, čak i u Crnoj Gori.

Crnogorski fudbalski šampionat, koji bi, drugu sezonu zaredom, mogao da se nazove i borbom za Uefin džek-pot od 775 hiljada eura nastavlja se sjutra.

Foto: Uefa.com

Kada je, Evropska fudbalska unija prije dvije godine odlučila da poveća nagradu namijenjenu šampionu neke zemlje za dodatnih 225 hiljada, definitivno se isplati biti prvak, čak i u Crnoj Gori, gdje minulih sezona nijesu registrovane neke druge povoljnosti osvajanja šampionskoh pehara, u vidu povećane prodaje igrača, porasta broja navijača na stadionu i slično.

Za sam plasman u prvo kolo kvalifikacija za LŠ, UEFA izdvaja 550 hiljada eura, te dodatnih 225 za prelazak u Ligu Evrope. Da nijesu u drugom kolu kvalifikacija za LE eliminisani od jermenskog Alaškerta, Nikšićani su prošle godine prolazom u treće kolo kvalifikacija mogli da zarade rekordnih milion eura.

Nije zanemarljiva ni borba za drugu i treću poziciju, odnosno plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope u Kojem UEFA dodjeljuje 220 hiljada eura timu koji se plasira u prvo kolo, kao i dodatnih 240 ekipi koja se probije do druge runde.

Sutjeska je prva ekipa koja je, prošle sezone, osjetila blagodeti nove Uefine raspodjele, odnosno odluke da ekipa koja ne prođe u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (Nikšićani su eliminisani od Astane), nastavi takmičenje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Drugi napad na “prvi milion” izabranici Nikole Rakojevića imaće u drugom djelu ove sezone, u koji ulaze sa solidnom zalihom u odnosu na konkurente – četiri boda imaju više od drugoplasirane Zete i trećeplasiranog OFK Titograda, sedam od četvrte Budućnosti.

Foto: Fscg.me

Sutjeska je u stabilnoj formi sa serijom od deset utakmica bez poraza u oba takmičenja, kojom su završili prvi dio sezone.

Tim Nikole Rakojevića će sjutra gostovati ekipi Lovćena pod Trešnjicom.

Na stranu Nikšićana mogle bi da idu i turbulencije koje su se tokom pauze desile u redovima konkurenata. Drugoplasirana Zeta i trećeplasirani Titograd neočekivano su promijenili trenere tokom priprema.

Hrvata Igora Pamića naslijedio je bosanski trener Edis Mulalić na klupi tima sa Starog aerodroma, dok se u Golubovcima dogodila sada već uobičajena rokada u kojem je stigao Dejan Roganović umjesto Dragoljuba Đuretića.

Četvrtoplasirana Budućnost nije mijenjala trenera, ali je maltene dovela cijeli tim, u vidu 10 novih fudbalera.

U podgoričkom timu su stigli štoperi Stefan Filipović i Igor Bašić, bekovi Periša Pešukić i Dejan Boljević, vezisti Ivan Delić, Miloš Raičković i Miloš Krkotić, ofanzivni vezista Dušan Stojiljković, kao i napadači Dejan Zarubica i Aleksandar Vujačić.

Foto: Transfermarket.co.uk

Kako će to izgledati na terenu, je li Branko Brnović uspio da uklopi toliko novajlija, možda se neće vidjeti sjutra, kada “plavi” dočekuju autsajdera, posljednjeplasiranog Mornara, ali bi moglo da bude jasno već u subotu, kada je na programu prvi proljećni gradski derbi Budućnost – OFK Titograd.

Foto: Fscg.me

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve