Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeferinova UEFA opet selektivna

Gosti su zbog toga otišli sa terena u svlačionicu poslije 20 minuta igre, a utakmica je nastavljena nakon skoro sat vremena pauze.

Navijači Rumunije skandirali su “Srbija, Srbija” i istakli transparent na stadionu “Kosovo je Srbija” na utakmici protiv reprezentacije Kosova i ispali žrtve svoje naivnosti.

Gosti su zbog toga otišli sa terena u svlačionicu poslije 20 minuta igre, a utakmica je nastavljena nakon skoro sat vremena pauze.

Navodno je jedan od uslova bio da se isprazni dio tribina na kojem su bili rumunski ultrasi, koji su istakli parolu i skandirali Srbiji, ali to se na kraju nije dogodilo.

Rumunija je dobila utakmicu sa 2:0, međutim, kaznu UEFA neće izbjeći. Kako pišu i tamošnji mediji, ali recimo i španski Mundo Deportivo, disciplinski pravilnik Evropske kuće fudbala najavljuje kaznu za reprezentaciju čiji navijači na “rasistički ili bilo koji diskriminatorni način vrijeđaju protivnika”.

Iako pravilnik ostavlja mogućnost čak i da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0, najrealniji je scenario da preostale dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvi Rumunija odigra pred zatvorenim tribinama.

Kažnjavanjem Rumuna UEFA još jendom pokazuje slektivnost u donošenju svojih odluka i diskriminaciji nekih reprezentacija i klubova.

Rumunija je kažnjena zbog žalbe Kosova, pošto se prekršaj na tribinama nije mogao sakriti i prećutati, međutim mezimče Aleksandra Čeferina Crvena zvezda nije kažnjena nedavno jer se na tribinama stadiona “Rajko Mitić” tokom utakmice oblikovala koreografija sa zastavom Srbije i tenkom, a ispred nje natpis “Kad se vojska na Kosovo vrati”, što je direktan poziv na vojni pohod na Kosovo.

Međutim, incident na utakmici Crvena zvezda – Fiorentina navodno niko nije prijavio Disciplinskoj komisiji UEFA koja na mnogim mečevima drugih klubova vidi najsitnije detalje, ali koreografiju preko cijele sjeverne tribine stadiona nije zapazila.

I laiku je jasno da Čeferin štiti Crvenu zvezdu, a naivni Rumuni platiće danak prijateljstva sa Srbima, jer su povjerovali da neće biti kažnjeni za isti čak i blaži prestup od onog koji čine srpski navijači.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Srecnik
14.09.2023-14:04 14:04

I psihicki poremecenik zna da Albanci nikad nece ponovo zivjet zajedno -vojno je nemoguce uzeti Kosovo samo stvaraju vecu mrznju ovim provokacijama !