Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Budvani vodili i po šest razlike, Lovćen do boda došao golom u posljednjoj sekundi

Cetinjani su do boda stigli uz tri uzastopna gola u finišu, pri čemu je onaj posljednji, odlučujući, pao uz zvuk sirene - Luka Vujović donio je timu iz prijestonice remi.

Rukometaši Lovćena u posljednjoj sekundi velikog derbija 11. prvoligaškog kola izbjegli su prvi ovosezonski poraz. Nakon izuzetno uzbudljive utakmice u Budvi, domaća Budvanska rivijera ispustila je pobjedu, a na kraju je bilo 31:31 (17:14).

Imaju Budvani za čim da žale – od početka do kraja bili su u konstantnom vođstvu, koje je iznosilo i do šest golova razlike. Ali, Cetinjani su do boda stigli uz tri uzastopna gola u finišu, pri čemu je onaj posljednji, odlučujući, pao uz zvuk sirene – Luka Vujović donio je timu iz prijestonice remi.

Da Lovćen večeras naspram sebe ima izuzetno raspoloženog suparnika, bilo je jasno već u uvodnim trenucima susreta, pri čemu su Budvani nakon 20 minuta vodili 13:9. Nije aktuelni prvak imao nikakvo rješenje za Peruničića, Đođića i saigrače, pa je prvi dio utakmice završen rezultatom 17:14.

Rivijera je u drugom dijelu nastavila sa izvrsnim izdanjem – uz čak četiri uzastopna gola, u 37. minutu bili su na čak plus šest (21:15).

Sastav iz prijestonice kao da se tek probudio od 43. minuta. Prvo su uz tri uzastopna gola prišli na minus tri (26:23), da bi pogotkom Stanojevića, pet minuta prije kraja, bili na gol zaostatka – 29:28. Uzvratili su na to domaći sa dva brza gola Đođića i Brnovića, pa je tri minuta prije kraja na semaforu stajalo 31:28.

U sljedećem je napadu Petričević izblokirao Peruničićev šut i Lovćen je imao još 17 sekundi za poravnanje. koje je uslijedilo u posljednjoj sekundi. Gotovo uz zvuk sirene, Luka Vujović postigao je prvi večerašnji gol, kojim je svojoj ekipi donio dragocjeni bod.

Rezultati:Budućnost – Jedinstvo 43:25, Partizan – Berane 28:26, Sutjeska – Rudar 23:26, Brskovo – Mornar 12:36, Budvanska rivijera – Lovćen 31:31.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve