Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Budva silna na startu CEV kupa

Naš tim je do pobjede predvodio Balša Radunović sa 20 poena, Lazar Dodić je upisao 16.

Odbojkaši Budve savladali su holandski Dinamo Apeldorn na svom terenu 3:0 (25:22, 26:24, 25:21), u prvom meču šesnaestine finala CEV Kupa, poslije svega sad i 19 minuta igre.

Naš tim je u uvodnom setu dugo jurio prednost rivala, ali nijesu se predavali i uspjeli su u finišu da preokrenu. Kod rezultata 20:20, Budva je serijom 4:1 slomila otpor rivala i povela 1:0 u setovima.

Drugi set je donio veliku borbu. Riješen je na razliku, mogla je Budva ranije da riješi set u svoju korist, ali je ispustila dvije set lopte kod 24:22. Ipak, jeste treću za 2:0.

Dinamo je trećem periodu imao plus tri 14:11, ali je Budva opet uspjela da preokrene. Sa tri vezana poena je stavila tačku na meč.

Naš tim je do pobjede predvodio Balša Radunović sa 20 poena, Lazar Dodić je upisao 16.

Revanš u Apeldornu zakazan je za 29. novembar. Budvi je u revanšu potrebno da osvoji dva seta. U slučaju poraza od 3:0 ili 3:1 igrao bi se zlatni set.

Bolji iz duela crnogorskog i holandskog prvaka u osmini finala igraće sa boljim iz dvomeča između Tirola iz Inzbruka i Fenerbahčea.

Prethodno, Budvani su u kvalifikacijama za Ligi šampiona osvojili turnir u prvoj rundi, da bi na turniru drugog kola eliminisani nakon poraza od Guaguasa, Partizana i Inzbruk Tirola.

Holandski sastav je na turniru prve runde doigravanja za najjače CEV klupsko takmičenje bio posljednjeplasirani u grupi C u Inzbruku, sa porazima od ukrajinskog Prometeja, domaćina turnira Tirola i finske Valepe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve