Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost u Solunu lovi podgorički minus

Budućnost bi pobjedom protiv Arisa, pogotovo, ako ona bude izražena sa tri i više poena razlike, napravila ogroman posao ka plasmanu u nokaut fazu Evrokupa.

Nekada evropski velikan, Aris, dočekaće sjutra veče (19.00) u Solunu Budućnost u meču 15. kola Evrokupa sa identičnim učinkom od šest pobjeda i osam poraza.

Budućnost Voli je od istog rivala u 6. kolu u “Morači” izgubila (65:63), tako da da izabranici Andreja Žakelja u Solun putuju sa željom da nadoknade minus iz prvog meča na svom parketu.

Budućnost bi pobjedom protiv Arisa, pogotovo, ako ona bude izražena sa tri i više poena razlike, napravila ogroman posao ka plasmanu u nokaut fazu Evrokupa.

Budućnost je Podgorici tri puta imala 16 poena prednosti, ali je nakon velikih padova u igri dozvolila Arisu da joj nanese prvi poraz u ovoj sezoni na domaćem terenu.

Poslije tog poraza Petar Mijović je ponudio ostavku koju je uprava prihvatila i za novog šefa stručnog štaba postavila Andreja Žakelja.

“Očekuje nas još jedan vrlo bitan meč, za prolaz u plej-of Evrokupa. Aris je vrlo nezogdan tim, pogotovo na svom terenu. Znamo kakva je atmosfera u njihovoj dvorani. Igraju atipično, sa mnogo različitih odbrana, a protivnik ako se ne adaptira može da ima mnogo problema, kazao je prije puta u Solun trener Budućnosti Žakelj

Budućnost je nakon Burga savladala Krku u Admiralbet ABA ligi, a i ta utakmica je dala krila Žakeljevoj ekipi pred bitnih 40 minuta u grčkoj luci.

“Nadam se da ćemo na treningu pred meč pokušati da se pripremimo što bolje. Bavimo se našom igrom – moramo da imamo energiju koja nas je krasila na prethodne dvije utakmice i da na ovim pobjedama koje imamo gradimo samopouzdanje. Idemo maksimalno fokusirani sa velikom željom da pobijedimo”, poručio je Žakelj.

Poput Budućnosti, i Aris je tokom sezone mijenjao ekipu. Nedavno je stigao Džonatan Stark, američki bek, koji je na tri utakmice u Evrokupu prosječno bilježio 14,7 poena i 3,7 asistencija.

“Znamo da nas očekuje teška utakmica, da će atmosfera biti paklena. Uzbuđeni smo što ćemo igrati u takvom okruženju. Aris igra dobro u odbrani, bore se, doveli su nove igrače. Danas ćemo da odradimo trening, da spremni dočekamo utakmicu”, poručio je košarkaš Budućnost Volija Flečer Megi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve