Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost sve više se oslanja na mlade: Nijesu ni punoljetne, a već skrenule pažnju

Plave su do sada u LŠ ostvarile pobjedu. U narednom kolu gostovaće jakom Rostovu. Do kraja će odigrati još tri meča

Rukometašice Budućnosti nemaju snagu generacija koje su osvajale ili bile blizu trofeja Lige šampiona, ali ima mladost na koju se već sada oslanja i pravi lijepu priču za budućnost.

U drugom dijelu sezone, spletom okolnosti (povrede, korona…) Bojana Popović je šansu pružila 17-godišnjakinjama – bekovima Jeleni Vukčević i Miji Ražnatović. Ljevoruka Vukčević debitovala je u trijumfu nad vicešampionom Evrope – Brestom, i to na najbolji način golovima, a zatim je dobila povjerenje protiv FTC-a i Bukurešta da šutira sedmerce. Još dvije – Tijana Lutovac i Anđela Milošević, iz kadetske generacije, priključene su prvom timu i najvjerovatnije će dobiti šansu do kraja grupne faze Lige šampiona.

– Malo sam duže uz prvu ekipu, dobro se uklapam, i ne samo ja već i moje vršnjakinje. Saigračice pružaju ogromnu podršku, savjetuju nas, ne fali nam samopouzdanja i svega ostalog jer i od trenera imamo punu podršku – kazala je Vukčević.

Na TV-u i sa tribina Vukčević djeluje kao da ima nekoliko sezona Lige šampiona u nogama. Ne vidi se grč, jednostavno – igra rukomet.

– Trudim se da bude tako – da uđem bez straha, jer ako igram hrabro nemam što da izgubim. Pokušavam da mali stres i pritisak koji stvaram sklonim sa strane i pokažem, iako imam 17 godina, da sve to nije bitno. Najvažnije je da dam maksimum. To je cilj.

Mnoge igračice koje napada ili golmanke kojima šutira duplo su starije od mlade Vukčević. Nema ni zbog toga problema, iako je mnoge od njih do novembra prošle godine gledala samo na TV-u.

– Konkretno pred utakmicu nemam neku ličnu pripremu. Pišem neke stvari. Volim da imam sve zapisano i da to pogledam s vremena na vrijeme. Vrlo je važno u glavi da se sačuvaju akcije i zadaci u odbrani. Na utakmici razmišljam kako da se pri šutu skoncentrišem i da pokažem sigurnost.

Nagli prelazak iz domaće lige u najjaču nije bio bolan za igračicu koja je prije nekoliko godina prošla kroz dugi oporavak od povrede.

– To je bila prilika koja se slučajno desila, htjela sam da je iskoristim, a nije bilo jednostavno. Mada sam u domaćoj ligi imala cilj i spremala se za nešto više. Sve radim što mogu da se ne vidi ovaj prelazak.

Mlada rukometašica kaže da nije lako gubiti, ali da atmosferom prevazilaze mnoge stvari.

– Niko ne voli da gubi, a nama je bitno da se držimo zajedno.U ekipi vlada lijepa atmosfera, povezane smo i vjerujemo svi da će ovakav rad doći do izražaja. Gledamo samo sebe, sa željom da popravljamo stvari na terenu – jasna je Vukčević.

”Plave” su do sada u LŠ ostvarile pobjedu. U narednom kolu gostovaće jakom Rostovu. Do kraja će odigrati još tri meča.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve