Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost se polako kompletira i traži osmi trijumf

Niko se ne zavarava da ''plave'' čeka lak posao u Zagrebu, ali kvalitet je svakako na strani izabranika Aleksandra Džikića

Košarkaši Budućnosti od 19 sati gostuju Ciboni i jure osmu pobjedu u Admiralbet ABA ligi.

Niko se ne zavarava da ”plave” čeka lak posao u Zagrebu, ali kvalitet je svakako na strani izabranika Aleksandra Džikića.

– Cibona igra agresivno i u napadu i u odbrani. Selektirala je ekipu koja ima zavidan atletski potencijal i to se vidi u načinu na koji igra. Spremali smo se za agresivnu odbranu sa dosta preuzimanja, i za njihove promjene formacija poslije prekida. Centarska linija je vrlo pokretljiva i “dugačka”, imaju igrače koji su prijetnja i sa spoljnih pozicija i moraćemo da pokušamo da iskontrolišemo taj dio njihovog napada, kaže Džikić.

U sastavu bi trebalo da budu i Vili Rid i novajlija Donatas Tarolis.

– Vili je počeo da trenira, to nam je veoma važno. Imamo smanjenu rotaciju, njegov povratak će nam dosta značiti, navodi kapiten Suad Šehović.

Budućnost je do sada četiri puta gostovala u ABA ligi i pobijedila samo Cedevita Olimpiju, a izgubila je tri puta u Beogradu od Crvene zvezde, Mege i Partizana.

– Cibona je iznenađenje sezone, igra veoma agresivno, to je ekipa koja dosta trči… Moramo da odgovorimo tako što ćemo postaviti ritam koji nama odgovara i odigrati kao prethodna dva meča, rekao je Edin Atić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve