Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost sa novim trenerom napada Strugu

Između dva evropska gostovanja u Budućnosti je bilo turbulentno, klub su napustili trener Miodrag Džudović i sportski direktor Anto Drobnjak, a na njihovo mjesto stigli povratnik na klupiu Mladen Milinković i Andrija Delibašić.

Budućnost i Arsenal su se već osramotili na evvropskoj sceni, a tek je drugo kolo kvalifikacija za evropske kupove.

Aktuelni šampion je primio “petardu” na Islandu, dok je Arsenal iz Tivta dospio na naslovnice evropskih medija zbog sumnje u namještanje utakmice protiv Alaškerta (1:6) za sumnjive uplate na kladionicama.

Aktuelni crnogorski šampion je i u CFL startovaoi porzom, a sjutra (17) časova u Ohridu gostuje Strugi, šampionu Sjeverne Makedonije u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Između dva evropska gostovanja u Budućnosti je bilo turbulentno, klub su napustili trener Miodrag Džudović i sportski direktor Anto Drobnjak, a na njihovo mjesto stigli povratnik na klupiu Mladen Milinković i Andrija Delibašić.

“Bitan meč za nas u Evropi, poslije ne baš najboljeg starta u prvenstvu. Lijepa prilika da krenemo na novi, pozitivan put. Došao je i novi trener, imamo svoje ambicije. Skautirali smo Strugu – radi se o čvrstoj, stabilnoj ekipi, što je pokazala u dvomeču sa Žalgirisom. Mislim da imamo svoje šanse. Trudićemo se da zahtjeve trenera sprovedemo na teren. Mislim da uz pravu timsku igru možemo do povoljnog rezultata pred revanš u Podgorici, gdje će sve biti mnogo lakše”, kazao je Miloš Brnović.

Poraz Budućnosti  na startu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige od novog prvoligaša, Mladosti samo je produbio krizu u klubu, tako da je gotovo nemoguće prognozirati rezultat protiv makedonskog predstavnika.

“Sigurno da poraz nije lijepo pao. Očekivali smo da startujemo pobjedom. U prvom poluvremenu smo djelovali dobro, a onda se odrazio strah i nesigurnost poslije evropskih utakmica. Treba svih 90 minuta da odigramo 100 odsto da bi rezultat došao. To je dobra lekcija pred naredne mečeve. Veoma je bitna uloga veznog reda. Radimo u oba pravca 90 minuta. Naglasio bih da će timska igra biti presudna, jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata.”

Brnović se ljetos iz Petrovca vratio u Budućnost.

“Što se tiče ekipe i atmosfere – svi momci su me odlično prihvatili. Atmosfera je odlična, samo još to da prenesemo na teren. Mislim da smo sposobni za odbranu titule i da ćemo uz par pojačanja pokazati da smo najbolji klub”, poručio je Brnović.

Luka Mirković  je jedan od najiskusnijih igrača Budućnostiočekuje da ekipa bude koncentrisana svih 90 minuta i da bi takav pristup igri napokon mogao donijeti željen rezultat.

“Fokusirani smo na prvu utakmicu sa Strugom. U prvom meču se neće ništa riješiti – fokusirani smo, moramo da budemo koncentrisani. Analizirali smo Strugu. Znamo o kakvom protivniku se radi – čvrsta, iskusna ekipa. Mogu da mijenjaju formacije, uigrani su. Neće biti lako”, rekao je Mirković.

Promjene trenera su uvijek donosile nešto novo, veoma često i ekspresno budđenje tima, a da li je to slučaj i sa ovim timom Budućnosti znaće se nakon utakmice u Ohridu.

“Sa druge strane, došao je novi trener – sve ide svojim tokom. Nadam se da ćemo biti koncentrisani, požrtvovani i željni dokazivanja. Ako budemo pravi, mislim da možemo da izvučemo pozitivan rezultat i da se u revanšu nadamo prolasku u treće kolo. Vezni red će sjutra imati važnu ulogu. Svaki pojedinac će morati da da doprinos i izvuče maksimum iz sebe”, poručio je Mirković.

Revanš  utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se narednog utorka (21) u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan p
25.07.2023-17:02 17:02

struga je institucija za sadašnju budućnost.crnogorski fudbal je dotakao dno,,,to valjda svi vidimo.igrajte na strugu i uzmite lake pare.