Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost dočekuje Krku: Da se vrati plavi sjaj za kraj 2020. godine

Četa Petra Mijovića imala je dovoljno vremena da analizira prethodni poraz i pripremi se za ekipu koja je u Podgorici slavila samo jednom. I to davne 2002. godine. Međutim, ekipa iz Novog Mesta je u prošlom kolu deklasirala Partizan i taj duel je bila poruka za crnogorskog šampiona da ovaj duel shvati maksimalno ozbiljno

Priliku da se vrate na pobjednički put nakon poraza od Mege, ali i da pobjedom završe 2020. godini košarkaši Budućnost Volija imaju večeras. U 12. rundi ABA lige ”plavi” u “Morači” dočekuju Krku (17h).

Četa Petra Mijovića imala je dovoljno vremena da analizira prethodni poraz i pripremi se za ekipu koja je u Podgorici slavila samo jednom. I to davne 2002. godine. Međutim, ekipa iz Novog Mesta je u prošlom kolu deklasirala Partizan i taj duel je bila poruka za crnogorskog šampiona da ovaj duel shvati maksimalno ozbiljno.

– Čeka nas duel sa atipičnim protivnikom, koji je kvalitet pokazao u posljednjih nekoliko kola. Posebno protiv Partizana, gdje su bili ubjedljivi. Sigurno da Krka ima svoj kvalitet, da moramo da budemo na visini zadatka da bismo potvrdili prednost koju imamo u odnosu na njih, rekao je Mijović u najavi meča.

Budućnost je u nekoliko prethodnih mečeva imala problema u oba pravca.

Procenti šuta za tri poena bili su ispod prosjeka, ali je tome kumovao i umor zbog paklenog ciklusa. Sada se očekuje da “plavi” zasijaju u najljepšem svijetlu.

– Naš napad mora da bude na visokom nivou, nadam se i da će nam procenti šuta za tri poena biti bolji nego u nekim ranijim mečevima, rekao je Mijović koji je analizirao rivala.

– To je atipična ekipa koja mnogo šutira za tri poena, sa petorkama u kojima igrači veoma često mijenjaju pozicije. Krka igra sa dosta preuzimanja, agresivnog iskakanja kada brani ‘pik en rol, čvrsto brani reket, ima kontrolu defanzivnog skoka….

Osim pomenutih padova u napadu, ”plavima” je nedostajalo i koncentracije u odbrani, što je donijelo tri poraza u posljednja četiri meča.

– U odbrani smo napravili neke propuste u posljednjim utakmicama, kada smo primili mnogo poena u prvim četvrtinama to je bio slučaj protiv Bulonja, Mornara u Evrokupu i Mege. Konstantnost, koncentracija i nivo agresivnosti svih 40 minuta moraju da budu prisutni i ako bude tako, potvrdićemo ulogu favorita, poentirao je Petar Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve