Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost dobila Cibonu: Bekovska rapsodija plavo-bijelih

Konačno prava igra izabranika Aleksandra Džikića koji su ubjedljivom pobjedom prekinuli crnu seriju u kojoj se ekipa nalazila nakon serije poraza

Košarkaši Budučnost Volija slavili su protiv ekipe Cibone sa 90:65 (27:14, 21:18, 20:17, 22:16).

Konačno prava igra izabranika Aleksandra Džikića koji su ubjedljivom pobjedom prekinuli crnu seriju u kojoj se ekipa nalazila nakon serije poraza.

I uoči ovog mjesta, trener “plavo-bijelih je imao kadrovskih problema, jer nije mogao da računa na Vilija Rida, Di Džej Silija kao i na kapitena Suada Šehovića.

Uz sve to, podgorički tim je imao jedno od najudaljenijh gostovanja u Evropi, na Kanarskim ostvima protiv ekipe Gran Kanarije, pa nije bilo ni puno vremena da se igrači oporave.

Treba dodati i da je Cibona uoči ove utakmice namučila tim Crvene zvezde, kao i da su i dalje u kombinatorici za plej of, pa im treba svaka pobjeda.

Od samog starta vidjelo se u kojem će smjeru utakmica da se kreće.

Džikić se odlučio za nešto nižu petorku u kojoj su bili i Džastin Kobs i Edin Atić i Kendrik Peri, zajedno sa Markom Jagodić Kuridžom i Zoranom Nikolićem.

Takva petorka od starta je pokazala brzinu, pogotovo preko spoljne linije, a kako se meč razvijao tako Zagrepčani nisu imali rješenje za ovakav napad “plavo-bijelih”.

Kobs, Atić i Peri su već u prvoj četvrtini imali kombinovano 16 poena.

Dobra igra u odbrani Džikićevih momaka, a poenterski se najviše istakao Kendirk Peri koji je dao 18 poena uz 6 asistencija i 3 ukradene lopte.

Osim njega još petorica košarkaša su bili dvocifreni, jer su Kobs, Danilo i Zoran Nikolić, Atić i Popović ubacili po 10 poena.

Marko Jagodić Kuridža je imao još jednu odličnu unvierzalnu partiju sa 8 poena, 6 skokova i 2 asistecnije, dok je Igor Drobnjak konačno dobio minute za 12 minuta dao je 7 poena.

Važna pobjeda “plavo-bijelih” u borbi sa Cedevita Olimpijom u borbi za treće mjesto ligaškog dijela ABA lige.

Kod Cibone odličan je bio talentovani Mateo Drežnjak sa 16 poena, 9 skokova, 2 asistencije i 2 ukradene lopte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve