Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost će igrati za treće mjesto na turniru u Mecu

Izabranice Bojane Popović u polufinalu su poražene od domaćina turnira 33:18 (15:9)

Izabranice Bojane Popović u polufinalu su poražene od domaćina turnira 33:18 (15:9), pa će sjutra (15.30 sati) protiv FTC-a igrati za treće mjesto. Mađarski tim je inače, u polufinalu poražen od Krima (30:26).

U duelu protiv Meca, Popović ponovo nije mogla da računa na najbolji sastav, jer nijesu igrale Kalidiatu Niakate, Noemi Hafra i Jelena Vukčević, ali je jasno da će provjere u Franucskoj, protiv dva izuzetno kvalitetna protivnika, biti veoma dragocjene u nastavku priprema za početak EHF Lige šampiona.

“Teška utakmica za nas koju je obilježio veliki broj tehničkih grešaka, koje su nas skupo koštale. U prvom poluvremenu smo naime, imale 17 tehničkih grešaka, primile deset golova iz kontri, pa je bilo nemoguće da uhvatimo pravi ritam poslije velikog minusa. Na kraju smo imale čak 26 tehničkih grešaka i dozvolile smo rivalu da postigne 18 lakih golova, što je nedopustivo na ovom nivou i protiv tima kao što je Mec. Na takvo izdanje uticalo je više faktora, uslovi u hali nijesu bili najbolji, bilo je dekoncentracije i neuigranosti pojedinih igračica koje su prvi put zajedno u bekovskoj liniji, ali sve to nije opravdanje. Ovako definitivno ne smijemo u narednim mečevima i moramo da pokažemo više karaktera, jer svaka provjera je dragocjena za nas i moramo da imamo takav pristup. Vjerujem da ćemo već sjutra pokazati reakciju i odigrati znatno bolje protiv FTC-a” kazala je Popović.

Tanja Ivanović je bila najefikasnija sa šest golova, Milena Raičević i Adriana Kardoso de Kastro su postigle po tri, dok se Vanesa Agović dva puta upisala u strijelce.

Po jednom su mrežu rivala zatresle Ivana Godeč, Ivona Pavićević, Mari Plamenova Tomova i Nađa Kadović.

Armel Atingre je imala osam, a Ana-Katrin Gigerih četiri odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve