Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Britanski mediji naširoko pišu o “rasizmu” u Podgorici, Sterling predlaže kaznu za sve navijače

Englezi posvetili veliku pažnju događajima u Podgorici od ponedjeljka uveče

Meč između Crne Gore i Engleske imao je i drugu, tamnu stranu, onu od koje smo se pribojavali, a koju su izazvali pojedinci na stadionu.

Foto: BBC.co.uk

Fudbaleri “Gordog Albiona” žalili su se nakon utakmice da su bili na meti rasističkih uvreda od strane navijača Crne Gore, a to je naišlo na veliki odjek u medijima, naročito onim u njihovoj domovini.

“Daily mail” je veliku pažnju posvetio tom događaju – praktično, njihova čitava sportska strana je u znaku dešavanja u Podgorici. Tu su izjave fudbalera, u prvom redu Rahima Serlinga, Kaluma Hadsona Odoija i Denija Rouza koji su optužili naše navijače za rasizam.

Ipak, za oko je zapala izjava Rahima Sterliga, koji predlaže rigorozne mjere za crnogorske navijače.

“Ne smiju da kazne jednog ili dva navijača, svi crnogorski navijači moraju platiti cijenu. Kada im to uradite, sljedeći put će razmisliti dvaput, prije nego što učine nešto ovako”, rekao je Sterling.

I ugledni BBC na nasovnici rubrike sporta postavio je rasističke ispade u Podgorici uz tvrdnju da je komentator BBC radija Ian Denis čuo povike sa tribina kada je lopta bila u posjedu Denija Rouza.

“Mirror” je na naslovnicu sporta postavio izjavu Hadsona Odoija koji tvrdi da su on i Rouz čuli majmunske krike kada su izlazili sa terena.

Ipak, svi ti engleski mediji su zaboravili i jednu bitnu činjenicu, da je veći dio publike pod Goricom aplauzom ispratio njihove fudbalere koji su sinoć zasluženo slavili.

Ostaje da se vidi kako će reagovati UEFA, ali nema sumnje, rasizmu nije mjesto na stadionima, naročito ne kada igra Crna Gora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve