Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Šut nosi rizik, ali imam ogromno samopouzdanje

,,Plavi” su vezali tri pobjede pred pauzu, tačnije četiri zaredom ako se samo gleda učinak u Telekom 1. CFL. Posljednji trijumf u nizu stigao je protiv Jezera u Beranama, gdje je šampionski tim slavio 2:0, golovima Vasilija Terzića i Draška Božovića iz penala

Budućnost se vratila prvenstvu onako kako je željela nakon ispadanja iz Evrope.

Božović, Foto: Pobjeda.me

,,Plavi” su vezali tri pobjede pred pauzu, tačnije četiri zaredom ako se samo gleda učinak u Telekom 1. CFL. Posljednji trijumf u nizu stigao je protiv Jezera u Beranama, gdje je šampionski tim slavio 2:0, golovima Vasilija Terzića i Draška Božovića iz penala.

“Možemo da kažemo da smo ispunili taj neki mini-plan što se tiče prvenstva nakon nesrećnog ispadanja od Sarajeva. Cilj je bio da pobijedimo sve utakmice do reprezentativne pauze i u tome smo uspjeli. Sada smo u vrhu tabele i sa pobjedom u odloženom meču protiv Petrovca bićemo usamljeni na čelu, sa dva boda više od Dečića”, rekao je Božović za Arenu. Podgoričani su na startu sezone pokazivali promjenljivu formu, ali kako vrijeme odmiče igra je sve bolja. Sa tim stižu i rezultati.

Protiv Jezera je bilo rutinski, a moglo je da bude i ubjedljivije od dva razlike.

“Podigli smo nivo forme. Znali smo da će to da se desi kako prvenstvo bude odmicalo. I dalje ćemo da rastemo kao tim. Radimo odlično, atmosfera u klubu i ekipi je na najvišem nivou. Svjesni smo kvaliteta koje imamo i samo treba da nastavimo u ovom ritmu”, kazao je iskusni vezista koji nastavlja:

“Jezero se pokazalo kao čvrst protivnik, koji taktički dosta dobro stoji na terenu i nije slučajno uzelo toliko bodova. Međutim, presudio je naš kvalitet. Postigli smo na vrijeme prvi gol, a nakon toga je sve bilo lakše. Moglo je i ubjedivljije da se završi, imali smo nekoliko šansi, dva puta pogađali okvir gola, ali smo zadovoljni i sa ovim rezultatom”, naglašava trideset dvogodišnji Podgoričanin.

Terzić je donio plavima prednost u finišu prvog poluvremena kada je lijepo reagovao na asistenciju Igora Ivanovića sa ivice peterca, udarcem iz prve, sproveo je loptu u malu mrežu.

Sve nade domaćina da eventualno može do boda ugasio je Božović u 84. minutu majstorskom realizacijom sa kreča. Nije prvi put da tako izvede penal. Čuvena ,,panjenka postala je njegova specijalnost. Prekaljeni vezista očigledno je mnogo samouvjeren kada na taj način izvodi jedanaesterac.

“Ovo je treći put da tako postignem gol iz penala. U trenutku odlučim da ću na taj način da izvedem penal, iako sam svjestan da to sa sobom nosi rizik. Imam samopouzdanje i vjeru da ću da postignem gol. Do sada je bilo odlično, ali najbitnije su pobjede Budućnosti”, naglašava Božović.

Pauza možda nije dobra kada se uđe u pozitivnu seriju, ali ,,plavima” će sigurno prijati zbog umora, budući da su imali četiri utakmice u 12 dana.

“Nama će sigurno dobro doći pauza, jer smo imali dosta jak ritam u prethodnom periodu. Jedina smo ekipa iz lige koja je praktično do juče igrala i Evropu i prvenstvo. I u toj situaciji smo uspjeli da povežemo sve pobjede. Sada ćemo se dobro odmoriti, zaliječiti neke sitne povrede i spremiti se za nastavak šampionata poručio je Božović.

Namjera Budućnosti je da što prije preuzme i više ne prepušta ulogu lidera prvoligaškog karavana.

“Mislim da smo najbolja ekipa u ligi, ali to moramo da potvrđujemo iz utakmice u utakmicu. Protiv nas svi daju najbolje što mogu u tom trenutku. Najveći je izazov za sve igrače iz naše lige kada igraju protiv Budućnosti, tako da mi moramo u svakom meču da dajemo maksimum kako bi pravili uspjehe, a to nije nimalo lako”, kaže Božović.

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić pozvao je dosta igrača iz naše lige za prijateljski duel sa Letonijom. Među njima nema kapitena Budućnosti.

Kao neko ko je najbolji igrač Telekom 1. CFL jesi li očekivao da budeš na dodatnom spisku?

“Pravi potez selektora koji je odlučio da pozove veći broj igrača iz naše lige, jer imamo fudbalera sa kvalitetom za najbolji državni tim. Mi u klubu smo srećni jer imamo četiri A reprezentativca, a to je samo potvrda da radimo dobro i da se to prati. Što se mene tiče bio bih srećan da sam dobio poziv. Znam od ranije kakav je osjećaj i da je to največa čast koju može da doživi jedan fudbaler. Ali selektor je pozvao neke druge momke i moje je da im poželim sreću u narednim utakmicama. Naravno, i da probamo da dobijemo sva tri meča u oktobarskom terminu”, zaključio je Božović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve