Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Božo Vuletić: Razočaran sam Hrvatskom, Crna Gora obećava

Legendarni vaterpolo as smatra da je crnogorski vaterpolo svjetsko čudo koje treba naučno analizirati.

Bilo je takmičenja na kojima je “Jugoslavija” bila na postolju, odnosno kada su medalje osvajali Crna Gora, Srbija i Hrvatska, kao zemlje nastale iz bivše državne zajednice koje baštine sličnu vaterpolo školu.

Ovog puta u konkurenciji za odličja ostala je, neočekivano Srbija, dok je Hrvatska kao evropski šampion eliminisana od Crne Gore.

Nažalost, “ajkule” su zaustavljene već u narednom meču od Grčke, pa će izabranici Vladimira Gojkovića u borbu od 5. do 8. mjesta.

Legendarni jugoslovenski vaterpolista, Božo Vuletić, koji je sa bivšom selekcijom SFRJ bio olimpijski šampion u Los Anđelesu 1984.godine, kaže da je razočaran igrama Hrvatske u Fukuoki.

“Rrazočaran sam s Hrvatskom iako individualni kvalitet igrača nije na ranijem nivou i koji bi garantovao nešto više očekivali smo boje igre i bolji rezultat od borbe za plasman od 9. do 12.mjesta. Crna Gora je potpuno zasluženo pobijedila Hrvatsku u osmini finala i moram priznati da me prijatno iznenadila”, kazao je za Aktuelno.me legendarni as Juga iz Dubrovnika koji je sa tim klubom 1981. godine osvojio prvu titulu prvaka Evrope za “Gospare”.

Vuletić je budno pratio dešavanja na Svjetskom prvenstvu, pogotovo mečeve četvrtfinala, a po njemu Crna Gora je oštećena od strane sudija u utakmici protiv Grčke.

“I pored rane eliminacije Hrvatske, uživao sam gledajući sve utakmice četvrtfinala. Svi su zaslužili prolazak među četiri najbolje, pa čak i Francuzi, ipak ovog puta siu prošli sretniji. Što se tiče Crne Gore sudija ih je oštetio za peterac u završnici utakmice. Sudio je isključenje, a peterac je bio očigledan. E, to vam je osnovni razlog zbog kojeg se mora imati nekoga u vrhu svjetske vaterpolo organizacije. Grci imaju svojeg čovjek, a sudije konformisti i oportunisti ugađaju onima o kojima zavise”, kaže Vuletić.

Vuletić visoko cijeni crnogorski vaterpolo, pogotovo što je u Kotoru i Herceg Novom igrao mnogo velikih mečeva, ali i kada su bokeljski rivali dolazili u Dubrovnik na utakmice tadašnje jugoslovenske lige.

“I dalje mislim da vaterpolo u Crnoj Gori mora dobiti status od posebnog nacionalnog značaja. Ne znam da li više od 500-1000 registriranih momaka u svim kategorijama, a godinama igraju ravnopravno s najjačim selekcijama na svijetu. Crnogorski vaterpolo je svjetsko čudo ,za ozbiljnu naučnu analizu”, zaključio je Vuletić.

Stanko Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan p
26.07.2023-22:44 22:44

moj vuletiću ostavi se ti crne gore,,,dođi ovdje pa da vidiš kako crnogorsi vaterpolisti uzimaju državljanstvo drugih zemalja jer ih ovaj savez neće jer su crnogorci ili hrvati ,,,prvo provjeri pa onda komentariši.ako ti se ne sviđa hrvatska ti dođi da živiš u pljevlja,,,