Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Boško Radović: Srcem odigrali najbolju utakmicu protiv SAD

Možda će dušebrižnici, a takvih u Crnoj Gori uvijek ima, pričati kako ovo nije najjači tim SAD i kako su glavne zvijezde ostale u zemlji, ali je i pored toga podvig, jer su sve ostae selekcije do sada već poražene do poluvremena.

Hrabra, gorda, ponosna Crna Gora ostavila je snažan utisak na sve svojim učešćem na Svjetskom prvenstvu u Manili i prije meča sa SAD, a nakon poraza od zemlje koja je bez konkurencije najjača svjetska košarkaška sila naši košarkaši biće i dalje tema broj jedan na Mindobasketu.

SAD prvi put u Manili ostali su daleko od “stotke”, zaustavljeni su na 85 poena, ali su i prvi put izgubili četvrtinu, čak i prvo poluvrijeme i sve je to zalog za budućnost košarke u Crnoj Gori. Sve to je nešto o čemu će se pričati decenijama i prepričavati mlađim naraštajima.

Zemlja od nešto više od 600.000 stanovnika pokazala je svijetu kako se igra za svoju zemlju i kako se bori do zadnje kapi znoja, a 12 NBA zvijezda 38 minuta je strijepilo za konačan ishod meča.

Možda će dušebrižnici, a takvih u Crnoj Gori uvijek ima, pričati kako ovo nije najjači tim SAD i kako su glavne zvijezde ostale u zemlji, ali je i pored toga podvig, jer su sve ostae selekcije do sada već poražene do poluvremena.

“Čestitke SAD na pobjedi, ali i mojim momcima koji su odigralu sjajnu utakmicu. Šta da kažem – mala zemlja od 650.000 ljuda odigrala je jednu od najboljih utakmica, igrala je srcem protiv SAD. Na kraju je presudio individualni kvalitet Amerikanaca, mislim da je ključ bio u tih posljednjih pet minuta. Čestitam još jednom mojim igračima i stručnom štabu”, bio je više nego ponosan na svoje izabranike poslije utakmice selektor Boško Radović.

Crna Gora j i u odbrani odigrala fenomenalnu utakmicu, Amerikani su teško dolazili u priliku za otvorene šuteve i bili vidno nevrozni, pa je i tih 37 poena na poluvremeni i samo 85 na kraju utakmice blistav “rukopis” selektora Radovića i njegovih izabranika.

“Moje košarkaško viđenje da ne volim da igram alternativne stvari u odbrani, pokušali smo da se prilagodimo utakmici i da iskoristimo naše prednosti. Nekoliko puta smo dobrim odlukama promijenili večerašnji meč. Odigrali smo dobro posljednju četvrtinu… Greška Vučevića nakon naše dobre odbrane,a u sljedećem napadu smo imali težak šut… Ne bih mijenjao ništa, osim što bih možda dao koji minut više Marku Simonoviću”, istakao je Radović.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve