Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Boske u formi: Crnogorski Ibrahimović na dva pogotka od jubileja

Devetim pogotkom ove sezone za Daegu u meču protiv Pohanga (3:2), 39-godišnji Boske došao je do svog 198. i nastavio da oduševlja publiku u Koreji, koja ga smatra jednom od fudbalskih ikona

Da su svi veliki igrači u poznim danima karijere kao dobro vino još jednom je potvrdio i bivši crnogorski reprezentativac Dejan Damjanović.

Damjanović, Foto: Pobjeda.me

Devetim pogotkom ove sezone za Daegu u meču protiv Pohanga (3:2), 39-godišnji Boske došao je do svog 198. i nastavio da oduševlja publiku u Koreji, koja ga smatra jednom od fudbalskih ikona.

Imao je Damjanović vremena da zasluži taj status. On je sada već daleke 2007. godine avanturu u Koreji počeo u Inčeon junajtedu, gdje je proveo samo jednu sezonu jedan od razloga je 14 pogodaka u 26 mečeva. To je odmah zapalo za oko upravi Seula koja je isplatila dva miliona eura i dovela crnogorskog igrača u svoje redove. Damjanović je proveo šest sezona i postigao 148 golova u 254 utakmice u svim takmičenjima. Pamtiće se meč sa Mančester junajtedom, koji je engleski velikan 2009. godine odigrao u sklopu azijske turneje, gdje je postigao dva pogotka u porazu svoje ekipe od 3:2.

Njegovo ime nije ograničeno samo na teritoriju Južne Koreje. Rešetao je mreže i u sklopu azijske Lige šampiona, gdje sa 37 golova trenutno dijeli prvo mjesto na vječitoj listi strijelaca sa Korejcem Li Dong Gokom.

Tokom bogate 13 godina duge karijere u K ligi 1 Damjanović je branio boje Inčeona, Seula, Đijangsu Sainta, pekinškog Guoana i Suvona. Ove sezone je kao slobodan igrač, potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Daegu.

Ako je suditi po karijeri crnogorskog Ibrahimovića, onda je Stefan Mugoša na dobrom putu da nastavi njegovo nasljedstvo. On je u pobjedi svoje ekipe nad Busanom (2:1) asistirao kod izjednačujućeg pogotka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve