Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bokserski spektakl: Kucnuo je čas da mali Tajson upozna Lenoksa Luisa

Dejan Zlatičanin, čovjek koji je 2016. “zagrlio” jedan od najprestižnijih pojaseva u svijetu profi boksa (laka kategorija WBC verzije), pred svojim navijačima naći se praktično na novom početku u nedjelju ga očekuje borba protiv ruskog borca Vishana Murzabekova

Konačno, poslije osam godina Podgorica i “Morača” imaće priliku da na djelu vide momka koji je ispisao jednu od najvećih sportskih priča Crne Gore.

Zlatičanin, Foto: Cdm.me

Dejan Zlatičanin, čovjek koji je 2016. “zagrlio” jedan od najprestižnijih pojaseva u svijetu profi boksa (laka kategorija WBC verzije), pred svojim navijačima naći se praktično na novom početku u nedjelju ga očekuje borba protiv ruskog borca Vishana Murzabekova.

Dinamitov meč biće posljednja borba večeri u spektaklu koji kreće od 19 sati.

“Podgorička publika je navikla na dobar boks, daću sve od sebe da je još jednom obradujem” poručio je Zlatičanin.

Dinamitov protivnik biće momak koji je zbog razornog udarca dobio nadimak “mali Tajson”. Koliko god da je bio veliki i čuveni Majk Tajson je imao svoju “crnu beštiju” Lenoksa Luisa, pa neka u nedjelju veče nešto slično Zlatičanin bude i za Muzarbekova.

“Jasno je da me očekuje teška i naporna borba, jer za protivnika imam veoma dobrog i spremnog borca”, dodao je Zlatičanin. “Međutim, nadam se da uz pomoć navijača, uz veliki vjetar u leđa, mogu do pobjede. Da mogu do uspjeha koji bi mi mnogo značio na putu povratka na veliku scenu.”

Jedanaesti dan juna 2016. naš šampion dugo će pamtiti tada je prekidom u trećoj rundi pobijedio Frenklina Mamanija i osvojio WBC titulu prvaka svijeta. Pola godine kasnije u Las Vegasu je predao pojas Majkiju Garsiji. Sada je na nekom novom početku, a trenutak je idealan da ponovo krenu pobjede.

Prije glavne borbe planirane su i tri uvodne. Dejanov brat Momčilo Zlatičanin boriće se takođe protiv Rusa Vladislava Frezea, Novljanin Dilan Prašović za rivala će imati Njemca Rašida Rada, a Budvanin Nikola Sjekloća Francuza Kevina Tomasa Kojeana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve