Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Boks: Spremni za debi na velikoj sceni

Crnogorski boks predstavljaće Bokserski klub Podgorica, koji se nalazi u grupi kojoj su još Željezničar, Vardar i Loznica, dok drugu grupu čine Zagreb, Crvena zvezda, Radnik iz Bijeljine i Maribor

Posljednje pripreme su završene. Bokseri Podgorice stigli su juče u Sarajevo, gdje su imali i zvanično mjerenje i lagani trening uoči večerašnjeg meča protiv Željezničara (20 h), na startu Regionalne lige u boksu.

Osam klubova iz šest država, raspoređenih u dvije grupe, tražiće svoju šansu i nastojati da u ovom takmičenju pokažu da ima u amaterskom boksu takmičara, čije vrijeme tek dolazi.

Crnogorski boks predstavljaće Bokserski klub Podgorica, koji se nalazi u grupi kojoj su još Željezničar, Vardar i Loznica, dok drugu grupu čine Zagreb, Crvena zvezda, Radnik iz Bijeljine i Maribor.

Po propozicijama takmičenja biće održano šest kola, tako će svaki klub imati tri meča kao domaćin, a po dva najbolja kluba iz obje grupe nastaviće takmičenje. Mečevi se održavaju u osam kategorija, uz dva meča u disciplini mladih, gdje domaćin bira težišne kategorije. Voljom žrijeba Podgorica je u prvom kolu, sjutra gost Željezničara u sarajevskoj dvorani ”Mirza Delibašić”.

Podgoricu će u Sarajevu predstavljati u kategoriji mladih Luka Gačević (laka) i Đorđe Smolović (75 kg), te kod seniora Stefan Pavlović (do 56 kg), Edin Alković (do 60 kg), Nikola Lazarević (do 64 kg), Nenad Dulović (do 69 kg), Stefan Savković (do 75 kg), Milovan Sekulović (do 81 kg), Milorad Purić (do 91 kg) i Dimitrije Milić (+ 91 kg).

“Naš primarni cilj biće da u ovom takmičenju naši mladi borci stiču neophodno iskustvo, da dobiju zrelost u ringu, da se predstave u što boljem svjetlu. Nemamo rezultatski imperativ, što znači da nećemo pokušati da iznenadimo naše rivale”, kazao je Dragan Đuričković, trener Podgorice.

Bokserski klub Podgorica u Regionalnoj ligi imaće i takmičare iz drugih crnogorskih klubova.

– U našem sastavu biće i takmičara iz drugih crnogorskih klubova, jer je želja da što bolje reprezentujemo crnogorski boks. Učešće u ovom takmičenju uspjeh je za sve bokserske radnike iz Crne Gore, jer je ovo još jedan veliki iskorak za sve, naglasio je Đuričković.

Sa ekipom je otputovao i naš poznati profesionalni bokser Predrag Radošević, sportski direktor kluba.

– Peđina pomoć i podrška su bili presudni da Podgorica bude dio ove priče. Ima ogromno iskustvo, jer je svojevremeno i sam bio učesnik kada je boksovao za Radnički iz Kragujevca, dodao je Đuričković.

U ostalim mečevima prvog kola sastaju se Vardar Loznica, te u grupi B Zagreb Radnik Bijeljina i Crvena zvezda Maribor.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve