Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bokan pred Superkup: Da iz Podgorice pošaljemo jaku poruku zajedništva

Budućnost i Podgorica učinili su sve da turnir bude na vrhunskom nivou

Košarkaška sezona u Podgorici nije mogla ljepše da krene – naš glavni grad od sjutra do srijede biće domaćin ABA Superkupa, a na njemu – među osam ekipa iz regiona – naći će se i crnogorski timovi Budućnost Voli i SC Derbi.

Organizator turnira biće naš najveći klub.

“Zaista smo presrećni što smo u prilici da organizujemo ovo takmičenje”, poručio je predsjednik Budućnosti Dragan Bokan. “Zahvalio bih se menadžmentu ABA lige – posebno mojim kolegama, vlasnicima i suvlasnicima ABA lige, koji su jednoglasno bili za to da Podgorica, Crna Gora i Budućnost budu domaćini”.

Budućnost i Podgorica učinili su sve da turnir bude na vrhunskom nivou.

“Uložili smo puno truda, Budućnost Voli i Glavni grad su sve uradili da omoguće užuvanje u SC Morača. Pozivam sve da dođu, da sve protekne u duhu sporta, da uživamo i da iz Podgorice pošaljemo jaku poruku zajedništva – ne samo u regionu nego i šire. Želimo da budemo dobri domaćini i da svima pokažemo i Podgoricu, Crnu Goru, sjever naše držav i lijepu obalu. Zaista je ovo dobar reprezent i našeg grada i naše države”, dodao je Bokan.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović zahvalio se Budućnosti i Glavnom gradu na, kako je rekao, izuzetnom trudu oko organizacije Superkupa.

“Podsjetio bih sve da je prva utakmica ABA lige prije 22 godine odigrana upravo u Podgorici između Budućnosti i Cibone. Kontinuitet ABA lige pokazuje da je ovaj projekat imao osnova. Poslije Mundobasketa smo se uželjeli klupske košarke, ali iskoristio bih priliku da čestitam reprezentaciji Crne Gore na uspjehu i 11. mjestu u Manili”, istakao je Vojinović.

Budućnost će Superkup otvoriti sjutra od 18 sati protiv Zadra, dok SC Derbi od 21 napada FMP.

Nema Zvezde, odgovornost je na njoj

Na Superkupu nee biti Crvene zvezde, a Vojinović je objasnio i čija je odgovornost.

“Još prošle godine je donešena odluka od odigravanju ovog Superkupa, a iz Crvene zvezde su nas obavijestili možda prije mjesec o ranije preuzetim obavezama u peridou odigravanja Superkupa – nisam siguarn da ih preuzeli prije godinu. Bez ikakvih problema mogu da kažem da je odgovornost na klubu koji nije došao. Koga nema bez njega se može”, jasan je Vojinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve