Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović u finalu želi Amerikance

Bogdanović je bio vođa na parketu, ali i van njega, ulivao je povjerenje saigračima da će uvijek pronaći pravo riješenje, ali i strahopoštovanje protivnicima koji su morali u svakom meču posebnu pažnju da obrate na njega.

Bogdan Bogdanović je uradio ono što se od njega očekivalo od trenutka kada je Nikola Jokić rekao ne Svetislavu Pešiću i doveo je Srbiju do finala Svjetskog prvenstva u Manili.

Bogdanović je bio vođa na parketu, ali i van njega, ulivao je povjerenje saigračima da će uvijek pronaći pravo riješenje, ali i strahopoštovanje protivnicima koji su morali u svakom meču posebnu pažnju da obrate na njega.

Kanada je uoči polufinala važila za favorita, pošto je do završnice došla bez poraza i ubijedljivim pobjedama, ali je Bogdanović imao “ključ” i za kanadsku odbrani i sa 23 poena bio najzaslužniji za trijumf Srbije.

Tako će u finalu Svjetskog prvenstva u Manili, ponovo igrati selekcija sa prostora bivše SFRJ, pošto je 1978. godine Jugoslavija predvođena Draženom Dalipagićem osvojila drugu titulu prvaka svijeta.

“Pun sam utisaka. Mnogo sam srećan i zadovoljan, mnogo smo radili, mnogo smo trenirali. Bilo je momenata kada nismo vjerovali u taj trening, bilo ga je previše, ali eto isplatio se. Drago mi je da smo u finalu, treba da se spremimo što bolje za tu utakmicu”, rekao je Bogdanović za RTS.

Srbija će u nedjelju u finalu igrati protiv boljeg iz meča u kojem se od 14.40 sastaju SAD i Njemačka. Bogdanović je istakao da bi u finalu volio da igra protiv SAD.

“Volio bih Ameriku iskreno, da se izmjerimo. Izgubili smo par puta od njih. Volio bih i zbog drugih igrača, bolje je kad igraš sa Amerikom u finalu”, zaključio je Bogdanović.

Selektor Kanade Đordi fernandez nije bio zadovoljan rezultatom u polufinalu, čak smatra da je Kanada oštećena od strane sudija.

“Svaka čast Srbiji, programu, zemlji, igračima, treneru. Igrali su neverovatan meč, fizički jak. Ponosan sam na svoje igrače, ali nije meč bio perfektan. Očigledno se nismo dobro pripremili za ovaj meč. Naredni meč ćemo igrati za medalju, znam da je ovo emotivno za sve, ali nadam se da ću se pripremiti. Dva tima od po 12 igrača, po pet su na terenu i tu su trojica sudija. Njihov posao je da sude, moj da budem trener. Ta dva momka su imala po dva faula i morali smo da igramo bez njih. Kasnije sam dobio tehničku namerno, imao sam svoje razloge”, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve