Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Biciklizam: Otkazana Primavera zbog koronavirusa

Za više od jednog vijeka, trka nazvana "Primavera", nastala 1907, otkazana je samo tri puta: samo su svjetski ratovi "otkazali" taj "klasik" 1916, 1944. i 1945. godine

Zbog koronavirusa organizatori su najavili otkazivanje prve velike biciklističke trke ovogodišnje sezone, Milano-San Remo, 21. marta.

Primavera, Foto: northshorebeacon.com

Za više od jednog vijeka, trka nazvana “Primavera”, nastala 1907, otkazana je samo tri puta: samo su svjetski ratovi “otkazali” taj “klasik” 1916, 1944. i 1945. godine.

Dvije druge biciklističke trke koje u Italiji organizuje kompanija RCS, Tireno-Adriatiko (11. do 17. marta) i Trka po Siciliji (1-4. aprila) već su otkazane dan poslije otkazivanja legendarne trke po makadamskim i zemljanim putevima “Strade bjanke” koja je trebalo da bude u subotu u Toskani.

Direktor te firme Mauro Venji pomenuo je u srijedu da očekuje da će otkazane trke možda biti u junu, poslije “Đira” ili u septembru, ali je danas rekao da to još ne može da se potvrdio jer vlasti Italije ne znaju kako će se razvijati epidemija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve