Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

LAVICE ODUŠEVILE: Batinović najbolja golmanka Svjetskog prvenstva

Blistave partije cijelog kolektiva nijesu mogle da u prvi plan ne izbace i neke pojedince poput fenomenalne golmanke Marte Batinović. 

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je oduševila sve iskrene ljubitelje sporta u Crnoj Gori igrom, odnosom prema nacionalnom dresu i grbu, čak i one kojima Crna Gora nije na srcu i koji imaju neke druge “odrednice”, a nije im najvažnija domovina.

Podmlađena selekcija sa tri ubjedljive pobjede u prvoj fazi takmičenja na Svjetskom prvenstvu iznenadila je rukometnu planetu i pokazala da ovaj tim ispred sebe ima blistavu budućnost u takmičenjima koja tek dolaze.

Sjajnim pobjedama protiv Kameruna, Paragvaja i na kraju kruna svega protiv Mađarske stavile su izabranice Bojane Popović na prvo mjesto grupe na startu druge faze i sada je svima jasno u Švedskoj da će domaćin šampionata imati veoma težak zadatak da osvoji prvo mjesto u novoformiranoj grupi i na taj način se u četvrtfinalu izbjegne Danska.

Blistave partije cijelog kolektiva nijesu mogle da u prvi plan ne izbace i neke pojedince u  poput fenomenalne golmanke Marte Batnović.

“Lavice” su na premijerne tri utakmice, uz Dansku, primile najmanje golova (55) na Svjetskom prvenstvu, iako osim Mađarske Kamerun i Paragvaj nijesu rivali iz u grupe A od kojih se trebalo pribojavati, dok je Danska, igrala protiv Srbije, Rumunije i Čilea.

Ogromne zasluge za mali broj primljenih golova, pored nesavladive Batinović, ima i najčvršči oslonac u odbrani Tanja Brnović.

Tatjana Brnović osim što trese mreže komanduje i odbranom 'lavica'

Najefikasnija selekcija nakon prve runde je Norveška, koja je mreže rivala (Austrija, Južna Koreja i Grenland) tresla 121 put, a u vrhu je sa 90 pogodaka i Crna Gora.

Ukupno je na 48 mečeva prve faze postignuto 2.614 golova ili 54 po utakmici.

Fenomenalna Marta Batinović je najbolja golmanka u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvestva i tek sad je velika šteta što su protiv Kameruna primljea ona dva gola u prvom poluvremenu.

Batiović ima najviše odbrana na šampionatu, na tri utakmice 37, čak devet više od sljedeće dvije najbolje Elin Torstejnsdotir (Island) i Petre Kudlačkove (Češka), pri tome ne treba zaboraviti i da je naša golmanka protiv Kameruna i Paragvaja branila samo po poluvrijeme.

Batinović

Marta Batinović ima i najbolji procenat odbrana golmanki koje su nastupile na sva tri meča prve faze, odnosno 55 posto.

Najviše golova nakon tri runde postigla je djevojka koja će u subotu biti rivalka Crne Gore, Senegalka Sukeina Sanja (22), ali je je Dijana Mugoša sa 20 pogodaka na drugom mjestu liste strijelaca.

Mugoša

Lijevo krilo Crne Gore je sedam od 20 golova postiglo je sa linije od sedam metara, sa koje ima perfektan učinak – sedam od sedam.

U organizaciji napada mnogo toga zavisi od igre Mateje Pletikosić koja igra takođe fenomenalno. Naš srednji bek zauzima drugo mjestu po broju asistencija na turniru (19), kao i kombinovano po broju asistencija i golova (19+9). Ispred nje u obje statističke kolone nalazi se samo Jovana Jovović iz Srbije.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve