Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Basket u mom kvartu: Pogledajte ko se plasirao u završnicu sa turnira na Starom aerodromu

U velikom finalu Old Pub (Vladan Đukanović, Marko Koljević, Luka Nikaljević, Milovan Skendžić) se rezultatom 17:11 osvetio Tristaru (Blagoje Žarković, Nemanja Tomašević, Stefan Vojinović, Aleksandar Baćović) za poraz u grupi, osvojivši treći turnir manifestacije Basket u mom kvartu

Treći kvalifikacioni turnir ,,Basket u mom kvartu”, sportske manifestacije u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, održan je juče na gradskom terenu u podgoričkom naselju Stari Aerodrom.

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe. Pobjednici grupa A i B, NLO i Tristar, direktno su izborile plasman u polufinale, koje su drugoplasirane i trećeplasirane ekipe nakon prve faze morale da zasluže kroz razigravanje.

U grupnoj fazi takmičenje su završile ekipe Konick city, Dostojni, Novi studentski dom i Virpazar.

U prvom meču razigravanja, Spona je pobijedila Catch and Shoot rezultatom 15:10 i izborila prolaz među četiri najbolje ekipe kvalifikacionog turnira, što je pošlo za rukom i ekipi Old Pub, koja je bez problema izašla na kraj sa Black Mambom (10:1).

Najvećoj drami u eliminacionoj fazi svjedočili smo u prvom polufinalnom duelu između Old Pub-a i NLO-a, koji su budući pobjednici riješili u svoju korist rezultatom 7:5.

Neizvjesnost je izostala u drugom polufinalu, koje je Tristar lako dobio protiv Spone – 20:9.

U obračunu za treće mjesto, posljednjem koje vodi na završni turnir NLO (Lazar Bailović, Bogdan Radulović, Nemanja Anđić, Marko Petrić) je sigurnom partijom ,,riješio” Sponu (18:8) i čekirao vizu za Njegošev park.

U velikom finalu Old Pub (Vladan Đukanović, Marko Koljević, Luka Nikaljević, Milovan Skendžić) se rezultatom 17:11 osvetio Tristaru (Blagoje Žarković, Nemanja Tomašević, Stefan Vojinović, Aleksandar Baćović) za poraz u grupi, osvojivši treći turnir manifestacije ,,Basket u mom kvartu”.

Finalisti turnira su, osim prolaza na završni turnir 21. maja u Njegoševom parku, čiji je nagradni fond 2500 eura, dobili sponzorske nagrade od partnera Sekretarijata za kulturu i sport, Hotela ,,VOCO i proteini.si.

Pored učesnika jučerašnjeg turnira, plasman među najbolje basketaške ekipe Podgorice ranije su na kvalifikacionom turniru u Zagoriču osigurali Limun, Skyhook i Kuči, te na turniru u centru Podgorice ekipe Ivaniš i sinovi, Red cross i Meridianbet.

Sljedeći turniri na programu su na terenu ,,iza Simpa” (7. maja) i u Bloku 5 (8. maja) za koje se zainteresovane ekipe još uvijek mogu prijaviti slanjem maila sa imenima igrača i ekipe na mail [email protected] ili u INBOX na FB stranici Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve