Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bartomeu: Valverde je idealan trener za nas

Bartomeu je rekao da trener Ernesto Valverde ima njegovu punu podršku

U intervjuu za Asošijeted pres predsjednik Barselone Đosep Marija Bartomeu rekao je da je Ernesto Valverde idealan trener za tim u ovom trenutku.

Bartomeu, Foto: Mozzartsport.com

On je takođe govorio o trenutnom stanju u Barseloni ali i o budućnosti kluba.

“U naredne dvije ili tri sezone lider našeg tima biće Leo Mesi. Ali jasno je da stižu i mladi igrači, a kada to kažem mislim i na igrače koje dovodimo iz drugih klubova i na igrače iz naše škole. I zadovoljni smo jer se pripremamo za eru poslije Mesija”, rekao je Bartomeu.

Mesi ima ugovor sa Barselonom do 2021. godine, a Bartomeu kaže da se nada da će on i nakon toga biti dio kluba.

“Mesijev ugovor ističe 2021. godine. Kada dođemo do toga vidjećemo da li se i dalje osjeća dovoljno snažnim i da li ima ambicije da nastavi da igra i tada ćemo, u skladu sa željama obje strane, razgovarati o eventualnom produženju ugovora na neodređeno vrijeme. Uvijek volim da napravim poređenje sa Peleom, on je bio čovjek jednog kluba. Nemam nikakvu sumnju u to da će Mesi, kada dođe vrijeme da završi karijeru, ostati vezan za naš klub do kraja života”, kaže prvi čovek katalonskog tima.

Bartomeu je rekao i da trener Ernesto Valverde ima njegovu punu podršku:

“Ove sezone smo doveli neke mlade igrače i mora da se prođe faza prilagođavanja. Vjerujemo da je Valverde idealan trener za nas u ovoj fazi da predvodi grupu iskusnih i mladih igrača. Veoma je važno da se napravi dobra kombinacija, da se od tih igrača napravi grupa koja će napredovati i praviti uspjehe. A vjerujemo da Valverde to može da učini”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve