Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

ASCG: Dva rekorda na prvenstvu Crne Gore

Na takmičenju su postavljena dva rekorda Crne Gore i to: Ljiljana Matović, članica AK “Dionis” iz Bara, record za seniorke u troskoku sa rezultatom 12,84m, kao i Enes Erović, član AK “Jedinstvo” iz Bijelog Polja, rekord za cicibane na 400m sa rezultatom 1:09,08

Na atletskom stadionu SC “Topolica” u Baru u organizaciji Atletskog saveza Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore,održan je prvi dan Pojedinačnog prvenstva Crne Gore za seniore i seniorke, na kome je nastupilo oko 110 atletičara iz atletskih klubova: Jedinstvo, Mornar, Lim, Sanja, Orion, Rudar, Tara, Draževina, Jump, Garač, Dionis, Podgorički maraton, Sparta, Zeta 2012, Lovćen, Tempo, Podgorica i Nikšić. Van konkurencije nastupili su takmičari POK Crne Gore.

Atletika, Foto: Hotsport.rs

Na takmičenju su postavljena dva rekorda Crne Gore i to: Ljiljana Matović, članica AK “Dionis” iz Bara, record za seniorke u troskoku sa rezultatom 12,84m, kao i Enes Erović, član AK “Jedinstvo” iz Bijelog Polja, rekord za cicibane na 400m sa rezultatom 1:09,08.

Prvog dana takmičenja najviše medalja osvojili su atletičari AK “Mornar” iz Bara sa 11 medalja, ispred atletičara AK Tara sa 6 medalja, dok su atletičari Podgoričkog maratona, Sanje, Lovćena i Rudara osvojili po 4 medalje.

Takmičenju su ispred ASCG prisustvavali: predsjednik Gojko Banjević, član UO dr Aleksandar Vujičić,sekretar Milan Madžgalj, selektor Osman Erović i nacionalni treneri:Zoran Jojić, Drago Musić , Marko Ristić i Ivan Popović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve