Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Arsenal ponovo na vrhu Premijer lige

Arsenal je prvi na tabeli sa 39 bodova, bodom više od Aston Vile i Liverpula. Mančester junajted je sedmi sa 28 bodova na svom kontu.

Fudbaleri Arsenala pobijedili su danas na svom terenu Brajton sa 2:0, u meču 17. kola engleske Premijer lige.

Strijelci za Arsenal bili su Gabrijel Žezus u 53. i Kai Haverc u 87. minutu.

Arsenal je prvi na tabeli sa 39 bodova, bodom više od Aston Vile i Liverpula. Brajton je na devetom mjestu sa 26 bodova.

U narednom kolu, Arsenal će gostovati Liverpulu, dok će Brajton u goste Kristal Palasu.

Fudbaleri Liverpula i Mančester junajteda remizirali su bez golova na Enfildu, u velikom derbiju koji je odigran u sklopu 17. kola engleske Premijer lige.

Tim Jirgena Klopa je bio veliki favorit uoči ovog duela, što zbog mnogo bolje forme, što zbog činjenice da je Junajted bio desetkovan, ali je osporavani Erik ten Hag jako dobro pripremio ovaj meč, njegova ekipa je defanzivno bila besprekorna i odnijela bod sa terena najvećeg rivala.

Domaći su dva puta reklamirali situacije iz kaznenog prostora kod sudije Majkla Olivera, jednom nakon što je u kaznenom prostoru pao Dominik Soboslaj, a drugi put u finišu meča kada se činilo da je Luk Šou igrao rukom u kaznenom prostoru. Oba puta je Oliver samo odmahnuo rukom na prigovore igrača sa Enfilda.

Sudija Oliver ponovo je bio u centru pažnje u 90. minutu, kada je za manje od minut pokazao dva žuta kartona Diogu Dalou – prvi zbog nesportskog ponašnanja, drugi zbog prigovora.

U istom terminu, Vest Hem je kao domaćin pobijedio Vulverhempton sa 3:0.

Golove za Vest Hem postigli su Mohamed Kudus u 22. i 32. i Džerod Bouen u 74. minutu.

Vest Hem je sedmi sa 27 bodova, a Vulverhempton je 13. sa 19 poena.

U sljedećem kolu, Vest Hem će dočekati Mančester junajted, dok će Vulverhempton dolekati Čelsi.

Aston Vila je u gostima pobijedila Brentford sa 2:1.

Poveo je Brentford golom Kin Luis-Potera u 45. minutu, da bi preokret i pobjedu Aston Vili donijeli pogocima Aleks Moreno u 77. i Oli Votkins u 85. minutu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve