Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Andrija Slavković prvo pojačanje šampiona Crne Gore

Crnogorski reprezentativac je povratnik u klub, pošto je za Budućnost igrao dvije sezone, od 2015. do 2017.godine.

Nakon produženja ugovora sa trenerom Petrom Mijovićem i poslije “penzionisanja” Suada Šehovića Budućnost Voli je doveo prvo pojačanje za narednu sezonu – novi član šampiona je krilni košarkaš Andrija Slavković, koji stiže iz SC Derbija.

Crnogorski reprezentativac je povratnik u klub, pošto je za Budućnost igrao dvije sezone, od 2015. do 2017.godine.

Slavković kao mlad igrač nije dobijao šansu u ABA ligi (2. oktobra 2016. godine je upisao prve abaligaške minute protiv Zadra u “Morači”).

Nakon toga je bio u Lovćenu, a u Studentski centar je stigao 2018. godine, i posebno ove godine igrama pokazao veliki napredak, što ga je i dovelo do dresa seniorske reprezentacije.

“Kuća se gradi od temelja, pa je tako naš klub odlučio da sklapanje rostera za narednu sezonu počne sa bogaćenjem baze domaćih igrača. Andrija Slavković je prije svega neko ko nije “stranac” u plavo bijelom dresu, budući da je isti nosio i u mlađim kategorijama i kao senior. Kao talenat prešao je u SC Derbi gdje proteklih sezona važi za jednog od igrača koji u momentima lucidnosti pokaže sav svoj potencijal. Tako mu nije strano da atraktivno zakuca u tranziciji, pogodi trojku kad se lomi rezultat, požrtvovano osvoji novi posjed svojoj ekipi ofanzivnim skokom.

Košarkaš koji je i dalje mlad, igra na poziciji krila i spreman je za sljedeći korak u svojoj karijeri. Dobrodošao nazad Andrija”, navodi se u saopštenju Budućnost Voli.

Slavković je u prošloj sezoni u ABA ligi prosječno po meču bilježio 6,9 poena i 2,9 skokova…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve