Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Ako Zvezda ne osvoji pehar, uvijek može ponovo da ga ukrade i razbije

Dobro je, možda ima nade za njega, možda ga Čović nije baš toliko iskvario, bilo bi šteta, veliki je košarkaški as bio, odličan je trener. Preveliko je on košarkaško ime da bi tek tako pristao da bude Vučićeva i Čovićeva pudlica, a pogotovo što su njih dvojica već neko vrijeme zvijezde padalice...odlazeći

Nakon poraza u Evroligi od Partizana Duško Ivanović je izjavio da će Crvena zvezda biti šampion i da to znaju i u Partizanu. Poslije poraza u prvoj utakmici finala plej-ofa rekao je da zna 100 posto da će biti prvaci. Vjerujem da je sada u to siguran 200 posto, samo što to sinoć na konferenciji za novinare nije izjavio. U četvrtak veče je imao samo “filing”.

Vjerovatno će mu lični guru Nebojša Čović tokom neke njihove intimne večere unutar kluba uručiti pehar nacrtan na papiru, a možda i čuvaju one krhotine razbijenog pehara od prije nekoliko godina kad nisu mogli da podnesu gorčinu poraza i stisnu ruku boljem, nego su ga morali ukrasti i razbiti u “intimnoj” proslavi sa navijačima na tribini dvorane “Aleksandar Nikolić”.

Nakon trećeg uzastopnog poraza od Partizana Ivanović više nije bio tako rječit, nije bio ubijeđen da je njegov tim u stanju jednom da pobijedi Partizan, a ne sva tri puta u sljedeće tri utakmice, ali nada uvijek postoji. Možda Crvenoj zvezdi Alksandar Vučić kupi neku limenku i zajedno proslave titulu koju osvojili nijesu, a kao da jesu, i ne bi im bilo prvi put.

Ipak, pokazao je Ivanović mali pomak, napredak u edukaciji, vjerovatno je u danu između dvije utakmice i pročitao nešto, pa je nakon poraza na konferenciji za novinare napokon prevalio preko usana ono: “Čestitam Partizanu na pobjedi.”

Dobro je, možda ima nade za njega, možda ga Čović nije baš toliko iskvario, bilo bi šteta, veliki je košarkaški as bio, odličan je trener. Preveliko je on košarkaško ime da bi tek tako pristao da bude Vučićeva i Čovićeva pudlica, a pogotovo što su njih dvojica već neko vrijeme zvijezde padalice…odlazeći.

Crvena zvezda je 2014. godine izgubila finale, nakon čega su ukrali pehar, odnijeli ga svojim navijačima, sa kojima su slavili izgubljenu titulu kao da su je osvojili. Nakon slavlja razbili su pehar

“Čestitke Partizanu na pobjedi, iskoristio je prednost domaćeg terena i vodi 2-0. Igrali smo večeras daleko bolje u prvom poluvremenu, imali smo šanse da pobijedimo, ali smo darovali pobjedu Partizanu nekim promašajima i naročito sa padom u odbrani u drugom poluvremenu. Ali dobro, 2:0, igra se do tri, sada se igra kod nas, ništa to ne mijenja, ni naš filing da možemo da pobijedimo i osvojimo ABA ligu”, rekao je trener Crvene zvezde.

U četvrtak veče je u drugoj utakmici finala ABA lige Crvena zvezda igrala bolje, ali je doživjela ubjedljiviji poraz, pošto je u prvom meču bilo 88:80, su drugom 87:78.

Sada je na redu treća utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a prema do sada viđenom vjerovatnije je da će u nedjelju sve biti završeno nego da će se igrati i četvrti meč.

Ipak, Ivanoviću, Čoviću, Vučiću i navijačima Crvene zvezde niko ne može zabraniti da se nadaju, a ukoliko ne uspiju, uvijek postoji mogućnost da ponovo neko krade pehar i razbije ga, ne bi im bilo prvi put. Uostalom biće domaćini i zaduženi da ga obezbjede pored zapisničkog stola.

Nijesu Zvezdini problemi toliko porazi u oba meča, koliko činjenica da prva zvijezda tima više nije igrač Crvene zvezde, više nije prisutan, a plaćen je previše za onako aljkav odnos prema igri, ali to je Ivanovićeva briga. Možda trener Crvene zvezde nađe neki recept da ga razdrma.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
AdaJa
17.06.2023-16:31 16:31

Ne kapiram zašto portal Aktuelno dozvoljava izvjesnom S. Raduloviću konstantne napade na Duška Ivanovića ? Da li portal Aktuelno ima namjreru da se ogradi od ovih tekstova ?
Ne śećam se nešto teksta o ponašanju rukovodstva KK Partizan tokom druge utakmice protiv Studentskog centra, prijetnji sudijama, upadanju u svlačionice itd itd…

Željko Obradović
18.06.2023-13:47 13:47

S. Radulović je bolesnik. 10 godina bez trofeja je ostavilo traga na retardu!