Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

“Ajkule” progutale “kengure”

Australijanci su poveli, a prije gola za 1:0, Tešanović je odbranio peterac Pavilaru. Bilo je i 2:1 za protivnika, da bi Vidović i Popadić preokrenuli na 3:2.

Crnogorski vaterpolisti pobjedom su otvorili turnir Sardinija kup u Kaljariju – rezulatom 8:6 savladali su Australiju.

Australijanci su poveli, a prije gola za 1:0, Tešanović je odbranio peterac Pavilaru. Bilo je i 2:1 za protivnika, da bi Vidović i Popadić preokrenuli na 3:2.

Na poluvremenu je bilo 3:3, a Vidović i Popadić sa nova dva gola početkom treće četvrtine “ajkulama” prvi put donijeli dva gola prednosti, a raspoloženi Vidović i Vujović u uvodu posljednjeg perioda donijeli i plus tri (8:5).

Australijanci nisu iskoristili još jedan peterac – Edvards je šutirao preko gola, na kome Lazović zamijenio nakon druge četvrtine zamijenio Tešanovića, a Crna Gora bez problema odbranila prednost.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Vidović sa tri gola, dva je postigao Popadić, a po jedan Vujović, Đurđić i Matković.

“Bila je to dosta zahtjevna utakmica. Poznato je da Australija igra dosta brz vaterpolo sa puno ubacivanja drugih igrača na dva metra, to smo očekivali. Mislim da smo dobro reagovali na sve takve njihove pokušaje. Ovo je put kojim treba da idemo kada je u pitanju igra u odbarni, pošto smo svaki gol večeras primili sa igračem manje ili iz peterca. U pripremnom smo periodum, dosta teški, poslije teretene nije lako igrati ovakve utakmice, zbog toga smo teže plivali večeras, ali ovi turniri tome služe. Uigravamo se još i ima dosta prostora da podignemo našu igru do Evropskog prvenstva”, kazao je poslije pobjede protiv Australije Bogdan Đurđić.

Crna Gora sjutra od 18 sati igra protiv Francuske, a turnir zatvara u četvrtak duelom sa Italijom od 19 časova.

CRNA GORA – AUSTRALIJA 8:6 (1:1, 2:2, 3:2, 2:1)

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Mačić, Vujović 1, Banićević, Popadić 2, Vidović 3, Đurđić 1, Ukropina, Spaić, Matković 1, Radović, Tešanović.

Australija: Porter, Lembi, Ford, Negus, Pauer 2, Mersep 1, Pavilar 1, Maksimović, Bajrns, Slobodien, Put 1, Edvards 1, Hedžis.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve