Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Studenti savladali Cibonu i sa Igokeom dijele peto mjesto

Nakon predstavnika Dalmacije, Zadra i Splita, debitant u Admiralbet ABA ligi je srušio i tim iz glavnog grada ex-YU republike, Cibonu (93:87). Time se na diobi 5. mjesta, sa skorom 3:2, izjednačio sa večerašnjim rivalom i Igokeom

Sva tri hrvatska kluba pala su pred SC Derbijem.

Nakon predstavnika Dalmacije, Zadra i Splita, debitant u Admiralbet ABA ligi je srušio i tim iz glavnog grada ex-YU republike, Cibonu (93:87).

Time se na diobi 5. mjesta, sa skorom 3:2, izjednačio sa večerašnjim rivalom i Igokeom.

Zagrepčani su dali prvih pet poena na utakmici (trojka Matea Drežnjaka, koš Amara Gegića), imali prednost i sredinom 1. četvrtine (14:11), ali je sve nakon toga bilo u znaku izabranika Andreja Žakelja.

Raspucali su se Kajl Vinjales i Kenan Kamenjaš, pa je nakon prvih 10 minuta bilo 33:26.

U drugom kvartalu su ekipe igrale bolje u odbrani, ali su domaći iz nekoliko kontri uvećali prednost i u 12. minutu prvi put došli do dvocifrene razlike, nakon polaganja Borisa Tišme za 37:26.

Na velikom odmoru je bilo 47:37, da bi Vinjales na isteku napada pogodio step-bek trojku za velikih plus 19 (58:39) na isteku 24. minuta.

Cibona je nakratko zaprijetila, serijom 12:4 prišla na 62:51, ali je tek na 88 sekundi do kraja meča došla na jednocifren zaostatak (90:82).

Žakelj je tada uzeo tajm-aut, ali njegov tim nije ni šutnuo na vrijeme, pa je Hose Vildosa 55,5 sekundi prije kraja pogodio trojku. Osam sekundi kasnije je Nikola Pavlićević napravio faul u napadu, ali je Vildosa promašio novi šut iza linije 6,75, a Drežnjak faulirao iskusnog Nikšićanina.

Pavlićević je pogodio samo drugo bacanje, ali Cibona nije mogla do čuda…

Plejmejker porijeklom iz Portorika je opet bio najefikasniji u podgoričkom timu sa 32 poena, Andrija Slavković je dao 15, Flečer Megi 13, a Kamenjaš 12.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve