Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Studenti na popravnom protiv Zadra

Izabranici Andreja Žakelja su u Beogradu protiv Mege doživjeli debakl (101:68), i odmah na startu shvatili koliko će za pobjednika ABA 2 lige biti iskušenje igranje u elitnom rangu regionalnog takmičenja

Premijera u ABA ligi za SC Derbi nije prošla kako su se nadali u podgoričkom klubu, naprotiv.

Izabranici Andreja Žakelja su u Beogradu protiv Mege doživjeli debakl (101:68), i odmah na startu shvatili koliko će za pobjednika ABA 2 lige biti iskušenje igranje u elitnom rangu regionalnog takmičenja.

Ali poraz od Mege je arhiviran, ostaje da se vidi da li su izvučene i pouke, a prvi odgovori na to pitanje mogu se dobiti večeras, kada SC Derbi debituje i pred svojim navijačima, u ”Morači”, pošto od 18 sati dočekuje Zadar, koji je na startu i te kako namučio Partizan…

– Očekujemo iskusnu ekipu Zadra, koja je u prvom kolu pokazala da su ozbiljna ekipa. Ekipa Zadra igra zajedno igra već drugu godinu zaredom. Mi se moramo više baviti svojom igrom i moramo da popravimo pristup, te da igramo kao ekipa koja se bori do kraja. Samo tako možemo da očekujemo pozitivan rezultat – rekao je Žakelj.

SC Derbi će protiv prvaka Hrvatske morati da popravi igru u oba pravca, počev od odbrane, pa do napada, jer je na premijeri imao loše procente šuta – ukupno 39,7 odsto iz igre, od čega za tri poena samo 29,2 odsto, a ni slobodna bacanja nijesu išla ,,studentima“ – samo 52 odsto sa linije penala. Sve to mora biti mnogo bolje da bi se savladao Zadar, koji je, manje-više, ostao nepromijenjen u odnosu na prošlu sezonu, uz tri nova imena – Uroša Lukovića, bivšeg centra Mornara, Kevona Herisa iz NBA G lige, kao Darija Drežnjaka, koji je lani branio boje Širokog Brijega i ubacio 14 poena protiv nekadašnjeg Studentskog centra.

– Zadar je odlična ekipa, ekipa koja zna da igra košarku i znaće da kazne svaki naš nedostatak i pad koncentracije. Zadržali su okosnicu ekipe od prethodne sezone, doveli par iskusnih igrača a u prvom kolu su odigrali odličnu utakmicu protiv Partizana. Iskoristili smo ove dane da se što bolje spremimo i radili smo na nekim greškama kojih je bilo dosta u prvoj utakmici a koje se ne smiju desiti ponovo. Spremni smo i moramo da popravimo utisak iz prvog kola. Imamo mladu ekipu i ako uđemo u utakmicu sa odličnom enegijom i fokusom mislim da imamo velike šanse da izađemo kao pobjednici – rekao je Andrija Slavković, bek SC Derbija.

Shodno epidemiološkim mjerama nadležnih organa Crne Gore, dozvoljeno je prisustvo 100 ljudi na utakmicama u SC ”Morača”. Kako je saopšteno, klub će vršiti prodaju 100 karata po cijenama od tri eura na šalteru SC ”Morača”, na dan utakmice od 13 časova.

U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, ulazak u dvoranu (za punoljetne osobe) moguć je isključivo uz posjedovanje Nacionalne kovid potvrde koja se smatra validnom ukoliko lice posjeduje jedan od propisanih uslova – da je primljena druga doza vakcine, da osoba posjeduje negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Pravila ne važe za maloljetne osobe.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve