Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar osvojio Laktaše, protiv Budućnosti u plej-ofu

Mornar je ispunio cilj – pobijedio Igokeu u Laktašima 88:79, zauzeo treće mjesto u regularnom dijelu sezone i zakazao polufinale protiv Budućnosti

Prvi put u istoriji regionalne košarkaške lige, u plej-ofu gledaćemo okršaj dva crnogorska kluba.

Mornar je ispunio cilj – pobijedio Igokeu u Laktašima 88:79, zauzeo treće mjesto u regularnom dijelu sezone i zakazao polufinale protiv Budućnosti.

Podgoričani će imati prednost domaćeg terena, a prva utakmica odigraće se 3. maja u SC Morača.

Plasman u finale izboriće ekipa koja prva stigne do dva trijumfa.

Izabranici Mihaila Pavićevića ugrabili su doigravanje u velikom stilu. Zavisili su od sebe i znali su da trijumf u Laktašima garantuje treće mjesto, bez obzira na ishod meča u Ljubljani između Cedevita Olimpije i Mege.

Nakon izjednačene borbe u uvodnoj dionici, Mornar je serijom 8:0 stekao opipljivu prednost sredinom drugog kvartala (30:38), a vođstvo je dodatno uvećao do odlaska na odmor (38:51).

Nije Barane sačekao lak posao u nastavku duela. Pri rezultatu 62:51, gosti su rivalu “dopustili” seriju 9:0, pa je utakmica ponovo ušla u domen neizvjesnosti.

Na ulasku u posljednju četvrtinu Mornar je imao +6 (65:71),  što je bila najmanja razlika i tokom završnih deset minuta. Barani su na krilima Dereka Nidama kontrolisali dešavanja na parketu i mirno sačekali posljednji zvuk sirene.

Nidam je sa 18 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, a istakli su se i Tejlor Smit sa 15, Nemanja Vranješ sa 13, Suad Šehović dodao je 11, a Milko Bjelica 10 poena.

Kod Igokee izdvojio se Nikola Jovanović sa 20.

Iako su nedavno šanse crnogorskog tima za plasman u plej-of bile minimalne, Pavićevićevi puleni su se izvukli i ostali u konkurenciji za titulu.

Drugi polufinalni par ABA lige čine Crvena zvezda i Igokea.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve