Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA liga: SC Derbi poražen u Zadaru

Kod SC Derbija niko nije iskočio, a Tomislav Ivišić je ubacio 10 poena, Vasilije Baćović devet, a Obri Doukins, Igor Drobnjak, Mateo Drežnjak i Borna Kapusta po osam

Pobjeda u crnogorskom derbiju protiv Budućnosti, pa dva vezana poraza od dalmatinskih ekipa – košarkaši SC Derbija poraženi su u gostima od Zadra u 15. kolu Admiralbet ABA lige (79:73), nakon što su u prethodnom kolu izgubili od Splita.

Novim neuspjehom “studenti” su počeli da komplikuju situaciju oko plej-ofa.

Tokom prvih 25 minuta utakmice u domu velikog Krešimira Ćosića obje ekipe su igrale u serijama i često se smenjivale uvođstvu, da bi u nastavku SC derbi potonuo, a domaćin je povećavao prednost i išao na 59:46, pa 77:60… U samom finišu momci Dejana Jakare uspjeli su da smanje na minus šest i tako su makar obezbijedili bolji međusobni skor sa hrvatskom ekipom.

Trener SC Derbija Dejan Jakara u najavi je upozoravao na kvalitete Luke Božića, a upravo je on, uz pomoć Lovra Mazalina bio nerješiva enimga za crnogorski tim.

Na kraju MVP iz decembra ubacio je 20 poena, a Mazalin 23, dok ih je pratio Karlo Žganec sa 17 (pogodio pet trojki)

Kod SC Derbija niko nije iskočio, a Tomislav Ivišić je ubacio 10 poena, Vasilije Baćović devet, a Obri Doukins, Igor Drobnjak, Mateo Drežnjak i Borna Kapusta po osam.

Naš tim trenutno je na osmoj poziciji sa skorom 7-8, dok je Zadar mjesto uznad uz 8-7.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve