Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost teškom mukom savladala Zadar

U posljednja dva kola, Budućnost gostuje Megi i na svom parketu čeka Cibonu. 

Košarkaši Budućnosti, pobijedili su Zadar, poslije dramatične završnice u posljednjem meču 20. kola ABA lige sa 75:69 i ostali u trci za osvajanje drugog mjesta na kraju ligaškog dijela takmičenja.

Foto: KK Budućnost

Najefikasniji u sastavu Jasmina Repeše bili su Erl Klark sa 18, Goga Bitadze sa 15 i Edvin Džekson sa 10 poena. Kod Zadrana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Luka Žorić sa 22, Luka Božić sa 11 i Vladimir Dašić sa osam poena.

Izabranici Jasmina Repeše, uspjeli su protiv Zadra da prekinu seriju od četiri uzastopna poraza, a veoma značajan podatak je da se u sastav tima poslije prilično duge pauze vratio Nikola Ivanović, dok u timu nije bilo Norisa Kola i Kotija Klarka.

https://twitter.com/ABA_League/status/1102666915338702848

Zadrani koji se bore za opstanak u elitnom društvu odigrali su odličan meč. Hrabro su se odlučivali na šut i pogađali za tri poena, lako su dolazili do poena pod košem u režiji Luke Žorića koji je ubacio 12 poena, pa su vodili sa 30:23 početkom druge dionice. Izabranici Jasmina Repeše su djelovali prilično sporo, bezidejno, bez energije.

Usledio je period obostrano loše igre, sa mnogo grešaka i promašaja. Nešto bolje u završnici prvog poluvremena je odigrala Budućnost koja je na odmor, poslije trojke Seada Šehovića sa zvukom sirene otišla u egalu 45:45.

https://twitter.com/ABA_League/status/1102674166547922946

Tokom treće dionice, igralo se po principu poen za poen, a na iznenađenje ljubitelja košarke u Podgorici, Zadar je uoči posljednje dionice vodio sa 61:60.

U posljednjem kvartalu, Zadar je postigao dva poena za pet minuta, a Budućnost stekla svega pet poena više. Gosti su stigli do neizvjesne završnice. Na 60 sekundi prije kraja Edvin Džekson je pogodio trojku, nedugo zatim Nemanja Gordić je pogodio dva penala za 75:69. Bilo je to dovoljno da Budućnost upiše pobjedu, ali brige su sigurno ostale…

Pred doigravanje za titulu i plasman u Evroligu pol pozicija je rezervisana za Zvezdu, a ostaje da se vidi kakav će biti raspored ostalih ekipa.

Budućnost ima isti učinak kao i Cedevita na drugom mjestu. Podgoričani i Zagrepčani su ostvarili učinak od 14 pobjeda i šest poraza. Cedevita je bolja u međusobnom skoru od Budućnosti, a pomenuti timovi imaju pobjedu više u odnosu na Partizan.

U posljednja dva kola, Budućnost gostuje Megi i na svom parketu čeka Cibonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve