Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska pod imperativom pobjede čekajući novog trenera

Naravno, neuspjesi rivala neće im ništa značiti ukoliko oni ne počnu nizati pobjede, a kako će prebroditi promjenu šefa struke, rezultatsku, pa igračku krizu, da li će se moći izolovati od svih priča i posvetiti onome što se od njih jedino i očekuje, tek će vrijeme pokazati

Nikšićani bez šefa struke nakon otkaza Draganu Radojičiću, a s najvećim ambicijama dočekuju Jezero. Ispostavilo se, mimo očekivanja, da će fudbaleri Sutjeske (što nijesu radili posljednjih nekoliko sezona) morati da prate i rezultate najvećih konkurenata.

Osmajić, Foto: Fscg

Naravno, neuspjesi rivala neće im ništa značiti ukoliko oni ne počnu nizati pobjede, a kako će prebroditi promjenu šefa struke, rezultatsku, pa igračku krizu, da li će se moći izolovati od svih priča i posvetiti onome što se od njih jedino i očekuje, tek će vrijeme pokazati.

Problemi sa virusom, pa i povrede, kao da su već za „plavo-bijelima“, ali prvotimci bar tvrde da su svjesni i da je za njima sve manje ekipa na tabeli. To bi značilo da se od njih danas, napokon, može očekivati pobjeda, a ne zbog toga što je Jezero bezopasno, jer poznavaoci fudbalskih prilika dobro znaju kako je Sutjeska ove jeseni prolazila s tim „bezopasnim“ timovima.

Kapiten Vlado Giljen vjeruje da su zaslužili da slave.

“Dobro smo trenirali, ali tako smo radili od početka sezone, pa se to nije odrazilo na rezultate. Jezero nije naivan rival, dobili smo ih na njhovom terenu, ali ne smijemo zanemariti da, trenutno, imaju svega bod manje od nas, da su u prošlom kolu remizirali s Dečićem, da su na startu slavili protiv Budućnosti… Biće i motivisani, možda misle da će se kraj Bistrice naigrati sad kad je došlo do smjene šefa struke, ali ja ne mislim tako”, kaže čuvar mreže nikšićkog sastava Vlado Giljen.

Ime nasljednika Dragana Radojičića, s kojim je rukovodstvo FK Sutjeska raskinulo saradnju prije dva dana, još nije poznato. Nakon meča s Plavljanima uslijediće prvenstvena pauza, što bi značilo da Nikšićani, koliko-toliko, imaju vremana da dobro razmisle kome treba ukazati povjerenje. Meč s Jezerom s klupe će voditi doskorašnji prvi Radojičićev saradnik Željko Radulović.

Pozitivan rezultat kraj Bistrice bila bi najbolja moguća stvar za Jezero pred odlazak na reprezentativnu pauzu. Bod ili tri, samo da se ne izgubi od Sutjeske – rezonuje trener Plavljana Milija Savović.

“Sezona za Sutjesku nije najbolje počela, ali gledano personalno to je jedna od najboljih ekipa u ligi. Prati ih kriza, došlo je do promjene trenera i u teškom su trenutku. Ipak, to nas ne zavarava. Znamo da će domaćin uraditi sve da pobjedom ode na pauzu. Čeka nas težak zadatak, ali vjerujemo u pozitivan epilog. Za nas je bod dobar, mada ćemo pokušati da osvojimo i sva tri”, rekao je Savović.

Sezona teče dobro za Jezero koje se vratilo u elitni rang nakon više od 10 godina…

“Sve je korektno za sada. Mogli smo da imamo još neki bod više, ali rezultat nas nije ispratio u nekoliko utakmica u kojima nijesmo zaslužili da izgubimo. Slijedimo cilj, a to je da na polusezoni budemo iznad opasne zone. Razmišljamo od meča do meča, uvijek optimistički. Pokazali smo da možemo da pariramo skoro svima”, ističe Savović.

Plavljani nemaju kadrovskih problema pred nastup kraj Bistrice.

Utakmica kreće u 15 časova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve