Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Rudar ne odustaje od Evrope

Dobar ritam krenuo je od remija protiv Budućnosti, a onda su Pljevljaci nasložili trijumfe protiv Mornara, Podgorice i Zete

Kako se stvari brzo mijenjaju u fudbalu – Rudar je donedavno bio pri dnu tabele, a sa tri vezane pobjede približio se zoni Evrope.

Dobar ritam krenuo je od remija protiv Budućnosti, a onda su Pljevljaci nasložili trijumfe protiv Mornara, Podgorice i Zete.

Utakmica sa Golubovčanima riješena je u drugom poluvremenu kada je pod Golubinjom presudio kvalitet domaćina.

Za 1:0 pogodio je Dušan Živković iz penala, a konačnih 2:0 postavio je Zakarija Suraka koji je kaznio grešku odbrane rivala.

Uspjeh po notama stranaca, s tim što su doprinos dali svi koji su bili na terenu.

– Nijesmo najbolje počeli prvenstvo, ali znali smo da možemo mnogo bolje. Potvrdile su to posljednje četiri utakmice u kojima smo osvojili 10 bodova. Odmah je ljepši pogled na tabelu, atmosfera i hemija u ekipi su na visokom nivou, samo ovako treba da nastavimo, rekao je Živković, koji dodaje:

– Ušli smo u meč sa jakim samopuzdanjem, ali očekivali smo težak deul sa Zetom. Prvo poluvrijeme nije bilo nešto, ali smo u drugom odigrali neuporedivo bolje. Odmah smo napravili pritisak, poveli iz penala, a potom lakše kontrolisali stvari na terenu. Dali smo i drugi gol kojim je sve riješeno. Moglo je da bude i ubjedljivije, mada to sada nije bitno. Važna je pobjeda, važna je lijepa serija koju smo napravili, ističe dvadeset petogodišnji ofanzivac iz Leskovca.

Golman Aleksandar Karadžić pročitao je Živkovićevu namjeru sa ,,kreča“, ali nije imao previše šansi da odbrani.

Fudbaler Rudara šutirao je snažno i precizno, u sami ćošak mreže.

– Imali smo dogovor od ranije da ja uzmem penal kada do njega dođe. Bio sam miran i pogodio. Drago mi je zbog toga, znači mi, ali ovo je uspjeh kolektiva. Vrijedno treniramo, igramo sada dobro, a nadam se da ćemo biti još bolji, kaže Živković.

Pljevljaci u Evropi. Kako ti to zvuči?

– Mnogo dobro. Počeli smo sezonu sa tim ciljem i nijesmo odustali nakon sporijeg starta. Borićemo se do kraja. Idemo redom, utakmicu po utakmicu. Mislim da ovaj tim to može, odgovorio je Živković.

Igrao je ranije za subotički Spartak, Radnički iz Niša i beogradski Rad.

Od prošle sezone je u Pljevljima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve