Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Plavi čekaju oslabljeni Petrovac, za nastavak serije pobjeda

Prednost od pet bodova može da bude veća nakon današnjeg duela sa Petrovcem pod Goricom (16 h), a krupni korak ka odbrani titule ,,plavi” mogu da naprave kada odigraju zaostali meč sa istim rivalom pod Malim brdom

Budućnost u završnu fazu jesenje polusezone ulazi kao ekipa koja već sada ima šansu da napravi ozbiljniji bijeg na vrhu tabele.

Milinković Budućnost, Foto: Pobjeda.me

Prednost od pet bodova može da bude veća nakon današnjeg duela sa Petrovcem pod Goricom (16 h), a krupni korak ka odbrani titule ,,plavi” mogu da naprave kada odigraju zaostali meč sa istim rivalom pod Malim brdom.

Podgoričani su uhvatili pobjedničku seriju prije pauze, a u tom ritmu žele da privedu kraju prvu polovinu prvenstva.

“Dosta reprezentativca je bilo odsutno, ali to ne bi trebalo da nas poremeti. Bitno je da smo imali dva – tri treninga u kompletnom sastavu. Mogli smo da odradimo neke stvari skupa. Trebalo bi da nastavimo tamo gdje smo bili prije pauze”, rekao je Milinković za klupski sajt (fk-buducnost.me).

Budućnost je vezala devet pobjeda i remi, a u posljednja tri meča nije primila gol.

“Imamo seriju dobrih rezultata, a od Petrovca do kraja sezone ćemo igrati vjerovatno u ritmu neđelja – srijeda jer će nas sačekati produžetak prvenstva zbog odložene utakmice sa istim rivalom. Biće to veći napor za igrače, ali vjerujem da smo navikli na to. Želimo da dokažemo da nije slučajno sve ovo što smo napravili, i da imamo kvalitet i kapacitet da završimo prvi dio na prvom mjestu”, ističe pedeset dvogodišnji Lozničanin.

,,Plavi” su uoči duela sa Petrovcem apsolutni favorit.

U utakmici vodećeg i posljednjeg tima na tabeli ne bi trebalo da bude neizvjesnosti.

“Petrovac svakako može da iznenadi, jer tabela nije odraz ili mjerilo kvaliteta. Protivnik u nekim utakmicama nije imao sreće, a u posljednje vrijeme su imali veliki broj odsutnih igrača. Sa jedne strane, to je njihov problem, ali i naš, jer su donekle nepoznanica, ne možemo da predvidimo kako će igrati. Međutim, uvijek potenciramo da je bitno da mi budemo pravi, da se držimo naše igre i da će tako doći dobar rezultat”, poručio je Milinković.

Kadrovski problemi Budućnosti su, međutim, zanemarljivi pri pehovima koje ima Petrovac.

Trener Nenad Vukčević ne može da računa na čak devet igrača, a nema ni približno ,,dugu” klupu kao Milinković.

“U ovu utakmicu ulazimo možda još više oslabljeni nego ranije budući da se većina igrača nije oporavila od korona virusa, a oni koji jesu odradili su dva ili tri treninga i vrlo je rizično da igraju cijelu utakmicu. Neki će, ipak, morati da pomognu s obzirom na to da nemamo alternative. Imamo i dva povrijeđena i dva igrača koja ne mogu da nastupe zbog kartona, tako da smo vrlo oslabljeni. Pokušali smo kroz treninge da napravimo neku igru kojom ćemo da se suprotstavimo Budućnosti”, rekao je Vukčević.

Utakmica će početi u 16 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve