Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

1. CFL: Moraitis i Raičković riješili veliki derbi, plus 18 za Budućnost

Budućnost je apsolutno lider na tabeli s 63 boda i čak 18 bodova viška u odnosu na drugolasiranu Sutjesku, dok je Iskra treća s 41 bodom

Završen je i posljednji meč 26. kola Prve Telekom crnogorske fudbalske lige.

Foto: FSCG.me

U najvećem crnogorskom derbiju Budućnost je bila bolja od Sutjeske i slavila pod Goricom 2:0. “Plavi” su poveli u 21. minutu preko Panajotisa Moraitisa da bi u 28. minutu ostali s igračem manje nakon isključenja Petra Grbića. I igrač manje nije poremetio Podgoričane, pa su u 87. minutu preko Miloša Raičkovića uvećali vođstvo i riješili derbi na pravi način.

Podsjetimo se, nešto ranije su završeni ostali mečevi gdje je Petrovac slomio Iskru 4:1 na Malom brdu, Zeta je remizirala protiv Podgorice 1:1 na Trešnjici kao, i Kom protiv Rudara na Zlatici, dok je Grbalj bez golova završio meč protiv Titograda u Radanovićima.

Rezultati 26. kola 1. CFL:

BUDUĆNOST – SUTJESKA 2:0 (Moraitis 21’, Raičković 87’)
PETROVAC – ISKRA 4:1 (Vukčević p. 22’, Raičević 33’, Kalezić 45’, Ražnatović 63’ – Čamaj 36’)
ZETA – PODGORICA 1:1 (Vukčević 70’ – Sekulić 59’)
KOM – RUDAR 1:1 (Sentoku 62’ – Janketić 27’)
GRBALJ – OFK TITOGRAD 0:0 

Budućnost je apsolutno lider na tabeli s 63 boda i čak 18 bodova viška u odnosu na drugolasiranu Sutjesku, dok je Iskra treća s 41 bodom. Zeta je četvrta s 37 bodova, po tri manje imaju Podgorica i Rudar, a Petrovac je sedmi s 28 bodova, dok su u začelju Titograd s 25, Kom s 24 i Grbalj  s 19 bodova.

U narednom kolu igraće se derbi između Iskre i Budućnosti na stadionu braće Velešević, Sutjeska će kraj Bistrice dočekati fenjeraša Grbalj, a Zeta će gostovati Titogradu na Starom aerodromu.

U preostala dva duela na megdan će izaći Rudar i Petrovac pod Golubinjom, kao i Podgorica i Kom u Lješkopolju.

Foto: Printscreen/Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve